Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αποφυλακίστηκε η γυναίκα που κατηγορείται για συμμετοχή στην «εκβίαση» του Δημ. Τσοβόλα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποφυλακίστηκε η γυναίκα που κατηγορείται για συμμετοχή στην «εκβίαση» του Δημ. Τσοβόλα

Εκτός φυλακής μετά από 5 μήνες είναι πλέον η γυναίκα που είχε συλληφθεί έξω από το γραφείο του δικηγόρου Δημ. Τσοβόλα τον περασμένο Φεβρουάριο και κατηγορείται ως μέλος της αποκαλούμενης μαφίας των φυλακών. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι  ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις εκβιάσεις.

Η γυναίκα φέρεται κατόπιν προτροπής του φερόμενου ως επικεφαλής της Μαφίας, Αλβανού κρατούμενου Κλοντιάν , να πήγε στο γραφείο του δικηγόρου μαζί με δύο άτομα, για να παραλάβει το συμφωνημένο χρηματικό ποσό, το οποίο και είχαν απαιτήσει οι δύο συνεργοί της την προηγούμενη μέρα από το δικηγόρο με απειλές κατά της ζωής του.

Αφού έλαβε το χρηματικό ποσό, εξήλθε του δικηγορικού γραφείου όπου την ανέμεναν οι δύο συγκατηγορούμενοι της στην παρούσα υπόθεση και άπαντες συνελήφθησαν. Πάνω της βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία είχε μόλις λάβει από το δικηγόρο.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και αξιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκόμενων ύστερα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε ότι αυτοί εκτελούσαν εντολές των δύο έγκλειστων στις φυλακές συγκατηγορούμενων τους και ότι είχαν προς τούτο ενταχθεί σε δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους έκαστος για την άσκηση της παράνομης δραστηριότητας τους.

Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις ως άνω βαρύτατες κατηγορίες και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Η συγκεκριμένη εμπλεκόμενη στην ανωτέρω υπόθεση κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία εν τέλει έγινε δεκτή και αποφυλακίστηκε μετά από 5 μήνες παραμονής της στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Η εκβίαση του Δ. Τσοβόλα

Η υπόθεση της εκβίασης του Δημ. Τσοβόλα, περιγράφεται ως η τελευταία πράξη του «Κορυδαλλός-mafia». Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου με το ίδιο τρόπο που είχαν χρησιμοποιήσει για να προσεγγίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο Κλοντιάν και συνεργοί του αποπειράθηκαν να εκβιάσουν τον γνωστό δικηγόρο ζητώντας του 7.000 ευρώ, υποστηρίζοντας δήθεν ότι ενώ του είχαν καταβληθεί τα χρήματα εκείνος δεν τον είχε εκπροσωπήσει στο δικαστήριο σε παλαιότερη ποινική του υπόθεση. Στις 8-2-2019 άνδρας που λειτουργεί κατ΄ εντολή Κλοντιάν υποδυόμενος αυτόν, συνομιλεί με γυναίκα στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα, στην οποία λέει τα εξής:

  • – Στείλτου μήνυμα ότι θα του γ…ω τα α…α Είμαι ο Κλοντιάν και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πες του, του π…
  • Γυναίκα: Μα τι είναι αυτά;
  • – Αυτό που άκουσες. Είμαι ο Κλοντιάν , παίρνω από τον Κορυδαλλό. Μου έφερε την αστυνομία. Θα του γ…ω τα α…α. Αυτό πες του.
  • Γυναίκα: Μα τι λέτε τώρα;
  • -Τον κ. Τσοβόλα πάρτον και πες του θα σε σφάξω σαν κότα π…α.
  • Γυναίκα: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας
  • – Κι εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω, τα 7000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π…ες. Θα μου φέρετε τα λεφτά πίσω. Κα….ς.

Ο κ. Τσοβόλας τους είπε πως αν και δεν έχει υποχρέωση θα τους δώσει 3000 ευρώ. Στις 7-2 2019 πήραν τα 500 . Τους ζήτησε να περάσουν την επομένη για υπόλοιπα. Η Αντιτρομοκρατική όμως που είχε λάβει γνώση του εκβιασμού μέσα από τις συνακροάσεις , τους συνέλαβε έξω από το γραφείο του γνωστού δικηγόρου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Παναγιώτης Μαριόλης υπογράμμισε:

«Πρόκειται για μια απολύτως δίκαιη απόφαση, καθώς ο κ. Ανακριτής εξέτασε με ιδιαίτερη επιμέλεια –εν μέσω του ορυμαγδού που έχει προκαλέσει η παρούσα υπόθεση- όλο το υλικό της δικογραφίας και διέλαβε ορθότατα την έλλειψη αποδεικτικής ισχύος αυτού σε βάρος της εντολέως μου, πέραν των προσωπικών της λόγων, που καθιστούσαν επιτακτική την αποφυλάκιση της. Από την αρχή αρνούταν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή της και η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας κατέτειναν σε αυτό. Όλα αυτά τα δεδομένα αναδείχθηκαν επαρκώς στην αίτηση της και αποκαταστάθηκε η σε βάρος της αδικία. Καμία συνομιλία, καμία ανάμειξη και κανένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν και τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, παρά μόνο η φυσική της παρουσία σε μία περίπτωση, η οποία όμως επ’ ουδενί δε δύναται να την καταστήσει υπαίτια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τέλεση κακουργημάτων. Είναι βέβαιο, ότι στο επιγενόμενο Δικαστήριο θα της αποδοθεί ο ορθός- πλημμεληματικός- νομικός χαρακτηρισμός της όποιας πράξης της, η οποία καθ’ ημάς δεν υφίσταται, και έχουμε ισχυρή πεποίθηση περί της απαλλαγής της. Σημαντικότερο δε όλων, ότι από την αρχή που συνελήφθη μέχρι και σήμερα, ισχυρίζεται εν συνόλω τα ίδια πράγματα και η υπερασπιστική της γραμμή δεν έχει μεταβληθεί κατ’ ελάχιστο ως ισχυρό δείγμα της αθωότητας της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ