Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος που το 1999 σκότωσε τα τρία του αγόρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος που το 1999 σκότωσε τα τρία του αγόρια

Εκτός φυλακών βρίσκεται τα τελευταία 24ώρα ο Γιώργος Μεταξάκης, πρωταγωνιστής μίας φρικιαστικής υπόθεσης που το 1999 συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Από το 1999 ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν στις φυλακές καθώς έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό, τα τρία παιδιά του.

Δεκαεννιά χρόνια μετά σύμφωνα με το cretapost, την περασμένη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ο 60χρονος, σήμερα παιδοκτόνος, αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει την ποινή των τρις φορές ισόβια που του είχε επιβληθεί.

Το αποφυλακιστήριο το πήρε από τις φυλακές Δομοκού και κατά πληροφορίες του έχει απαγορευθεί να πάει στην Κρήτη.

Όλα συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης βρισκόταν σε διάσταση με την γυναίκα του, με την οποία ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί 13 χρόνια πριν.

Ακριβώς τρεις μήνες πριν σε προσπάθεια να πείσει την γυναίκα του να γυρίσει ξανά κοντά του είχε απαγάγει τα τέσσερα παιδιά του, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, και απειλούσε να τα σκοτώσει.

Τελικά τις απειλές του τις έκανε πράξη στις 20 Σεπτεμβρίου 1999. Εκείνο το απόγευμα, πήρε με το αυτοκίνητο του την 12χρονη κόρη του, τον 10χρόνο Γιάννη, τον 4χρόνο Νικόλα και το 2χρόνο αβάπτιστο γιο του για να πάνε μία βόλτα. Ο Γιώργος Μεταξακάκης πάρκαρε το αυτοκίνητο του στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο, έδεσε το κορίτσι στο λεβιέ των ταχυτήτων και οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού. Εκεί τα πέταξε στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με την κόρη του στην περιοχή του Μοχού όπου και την εγκατέλειψε. Όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα ωστόσο μετά από πιέσεις ομολόγησε.

Ο Γιώργος Μεταξάκης, μία ημέρα μετά το φρικτό έγκλημα, συνελήφθη από τις αρχές και προφυλακίστηκε.

Όταν ήρθε η ώρα της δίκης ο παιδοκτόνος αρνήθηκε να απολογηθεί. Το δικαστήριο τον ενέκρινε τρεις φορές ισόβια, μία για κάθε παιδί. Ο ίδιος κατέθεσε έφεση προκειμένου να δικαστεί σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο ωστόσο όταν ήρθε η ώρα της δίκης δεν εμφανίστηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ