Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Απόφαση-«ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες! Ολική διαγραφή χρέους (153.149,98€) σε οφειλέτρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόφαση-«ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες! Ολική διαγραφή χρέους (153.149,98€) σε οφειλέτρια

Σε μια απόφαση – «ανάσα» για χιλιάδες δανειολήπτες που μπορούν πλέον να διεκδικήσουν διαγραφή χρεών από τις τράπεζες, προχώρησε η Δικαιοσύνη με τη συνδρομή επιστημόνων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε οφειλέτρια που χρωστούσε 153.149,98€.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο προχώρησε σε ολική διαγραφή του χρέους λαμβάνοντας υπόψη του την ηλικία της οφειλέτριας, την περιουσιακή και οικογενειακή της κατάσταση καθώς και τα προβλήματα υγείας της και έκρινε πως η αδυναμία αποπληρωμής δεν οφείλεται σε δόλο ενώ η οικονομική της κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί εξαιτίας της κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

«Η δικαστική αυτή απόφαση, της οποίας τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι άλλη μία απόδειξη της κοινωνικής λειτουργίας που επιτελεί ο γνωστός ως ”Νόμος Κατσέλη” μέχρι σήμερα. Ο νόμος παρέχει την δυνατότητα αντιμετώπισης της υπερχρέωσης, με βάση τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, με κοινωνικά κριτήρια, προστατεύοντας ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης με την ταυτόχρονη διάσωση της κύριας κατοικίας του υπερχρεωμένου οφειλέτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Επιπλέον, τονίζεται πως οι νέες ρυθμίσεις που φαίνεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή, απέχουν πολύ από το να διασφαλίσουν τα ανωτέρω κεκτημένα και αποσκοπούν περισσότερο στη διάσωση των πιστωτικών ιδρυμάτων από το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. «Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συνεχίζει να λειτουργεί σε πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης καλώντας την Κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της και να νομοθετήσει την προστασία της κύριας κατοικίας για όλες της κατηγορίες των οφειλετών, ως ελάχιστη έκφραση του κράτους δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ