Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Από σήμερα οι αλλαγές στην καταβολή αποζημίωσης – Τι ισχύει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από σήμερα οι αλλαγές στην καταβολή αποζημίωσης – Τι ισχύει

Από σήμερα (1/7) οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν τις αποζημιώσεις απόλυσης αποκλειστικά μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων μισθωτών.

Ειδικότερα ο εργοδότης θα πρέπει να αναφέρει ρητά για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα το οποίο αφορά. Η καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (λ.χ. e-banking) ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

Η συγκεκριμένη απόφαση μετουσιώνεται με το άρθρο 51 του ν. 4611/2019, έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 38 του ν. 4387/2016. Με το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, υπενθυμίζεται, καθιερώθηκε η υποχρεωτική καταβολή μέσω τραπεζικών λογαριασμών των αποδοχών των εργαζομένων. Το εν λόγω άρθρο του 2016, ωστόσο, δεν περιελάμβανε τις αποζημιώσεις απόλυσης.

Έτσι τόσο για την καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης όσο και για την καταβολή των μισθών, οι εργοδότες υποχρεώνονται να αναφέρουν στην τράπεζα για κάθε καταβολή την αιτιολογία και το χρονικό διάστημα που αφορά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ