Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΑΣΕΠ εναντίον ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό των 404 δικαστικών γραμματέων!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΑΣΕΠ εναντίον ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό των 404 δικαστικών γραμματέων!

Έγγραφο- φωτιά της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των 404 δικαστικών γραμματέων , το οποίο αποκαλύπτει το dikastiko.gr , δείχνει την απόλυτη διάσταση απόψεων μεταξύ του Κεντρικού οργάνου του διαγωνισμού και των  επιμέρους τμημάτων, όσον αφορά τη συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός «πάγωσε» με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καθώς υποβλήθηκε προσφυγή από 3 υποψήφιους.

Στην αίτηση των οποίων καταγγέλλεται πως «το ΑΣΕΠ εν μέσω διαγωνισμού, παντελώς αδιαφανώς και αυθαιρέτως άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».

Το έγγραφο

Από το έγγραφο που αποκαλύπτει  το dikastiko.gr  προκύπτει, ξεκάθαρα ότι το ΑΣΕΠ επί της ουσίας «αναίρεσε» τον εαυτό του στην κατάρτιση του τελικού πίνακα επιτυχόντων. Πρόκειται για το 85ο πρακτικό της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η οποία συγκροτήθηκε με πράξη του Προέδρου του την 5.10.2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 και που ομόφωνα απεφάνθη επί λέξει:

  1. «Εφόσον οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών εμπίπτουν στο ίδιο επιστημονικό πεδίο με τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται ρητά στην οικεία προκήρυξη, τεκμαίρεται ότι εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, δεδομένου ότι θα αποτελούσαν τυπικό προσόν διορισμού για τις προκηρυσσόμενες θέσεις του οικείου κλάδου. Για τον λόγο αυτό πρέπει να τύχουν της αντίστοιχης μοριοδότησης».
  2. «Η συνάφεια του δεύτερου τίτλου σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης τεκμαίρεται, εφόσον το γνωστικό αντικείμενο αυτό εμπίπτει στο ίδιο επιστημονικό πεδίο με τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται ρητά στην οικεία προκήρυξη» .

Οι ομόφωνες όμως αποφάσεις της 5.10.2017 άλλαξαν . Το ερώτημα που τίθεται είναι τι μεσολάβησε και η άποψη τόσων νομικών , ανατράπηκε;

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της ΚΕΔ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ