Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Έως και φυλάκιση για τα στελέχη ιστοσελίδων που προβάλουν βίαια βίντεο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυστραλία: Έως και φυλάκιση για τα στελέχη ιστοσελίδων που προβάλουν βίαια βίντεο

Τις εταιρείες τεχνολογίας στοχεύει με την νέα, σκληρή, νομοθεσία της η αυστραλιανή κυβέρνηση, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, φέρνοντάς τις αντιμέτωπες με αυστηρές ποινές -περιλαμβανομένης φυλάκισης για τα στελέχη τους- εάν ανεβάζουν βίαια βίντεο στις πλατφόρμες τους.

Όπως μετέδιδε το BBC, οι νόμοι, που πιθανώς να αποτελούν παγκόσμια πρωτιά στο είδος τους, αποφασίστηκαν μετά την ζωντανή online μετάδοση του μακελειού στο Κράιστσερτς. Η θέση της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι πως οι ιστοσελίδες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως όπλα, ωστόσο επικριτές της νέας νομοθεσίας λένε πως πέρασαν από το κοινοβούλιο χωρίς την απαραίτητη συζήτηση σε βάθος, πριν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με αυστηρές ποινές εάν δεν καταφέρνουν να απομακρύνουν «αποκρουστικά βίαιο περιεχόμενο» όσο γρήγορα θα έπρεπε. Ως περιεχόμενο τέτοιου είδους ορίζονται τρομοκρατικές επιθέσεις, φόνοι, βιασμοί, βασανιστήρια και απαγωγές. Οι ποινές περιλαμβάνουν πρόστιμα μέχρι και 10.500.000 δολαρίων Αυστραλίας, ή το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών, ενώ στελέχη εταιρειών ή άτομα που «παρέχουν υπηρεσίες περιεχομένου» θα μπορούσαν να τιμωρηθούν μέχρι και με τρία χρόνια φυλάκισης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ