Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αυτόματη φραγή στα κινητά με λογαριασμό άνω των 150€!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτόματη φραγή στα κινητά με λογαριασμό άνω των 150€!

Με στόχο να προστατέψει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), βάζει πλαφόν στο ύψος του λογαριασμού στα κινητά εάν ξεπεράσει τα 150 ευρώ, μια απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ απ’ το 2019.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν τίθεται στα 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων.

Το μέτρο έχει ως στόχο να προφυλάξει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους ή χωρίς να έχουν αντίληψη. Το μέτρο προβλέπει την αυτόματη επιβολή φραγής μόλις ο λογαριασμός ξεπεράσει το όριο των 150 ευρώ.

Φυσικά, εάν ο καταναλωτής το επιθυμεί, ο πάροχος θα επιβάλει την άρση της φραγής.

Σημειώνεται πως ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε επίπεδο άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και απεριόριστο.

Μια επιπλέον αλλαγή  που φέρνει στις τηλεπικοινωνίες ο Κανονισμός Γενικών Αδειών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών είναι πως δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για διακοπή συμβολαίου γεγονός που καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο.

Πηγή:www.ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ