Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Α. Λοβέρδος: «Μάξιμος Σαράφης» και καθηγητής Ράνος μηνύθηκαν ως «συκοφάντες»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Α. Λοβέρδος: «Μάξιμος Σαράφης» και καθηγητής Ράνος μηνύθηκαν ως «συκοφάντες»

Ως «φυσικούς αυτουργούς» της σε βάρος του δικαστικής επίθεσης, στοχοποιεί δικαστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος τον προστατευόμενο μάρτυρα Μάξιμο Σαράφη και τον καθηγητή Κων/νο Ράνο που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί για την υπόθεση Novartis, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην υπουργός μιλάει και για «ηθικούς αυτουργούς» της «σκευωρίας», τους οποίους όπως λέει θα αποκαλύψει και προχωρεί σε νέες μηνύσεις για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση (με την υπόμνηση πως θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές και μηνύσεις). Ο πρώην υπουργός ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος για την τέλεση αδικημάτων από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς με την άδεια της Βουλής (ο ίδιος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του) και την προθεσμία που πήρε διά του συνηγόρου του Αγγ. Καραχάλιου για τις 30 Μαΐου, αντεπιτίθεται δικαστικά παραθέτοντας αναλυτικά αφενός τι έκανε εκείνος ως υπουργός Υγείας και αφετέρου τι κατέθεσαν εναντίον του οι δύο μάρτυρες:

«Το ιστορικό που προηγήθηκε ήταν αναγκαίο προκειμένου να γίνει σαφές εναντίον ποιου προσώπου σε σχέση με τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας στράφηκαν οι ψευδομάρτυρες, “κουκουλοφόροι” και μη, και να διευκολυνθεί η κατανόηση της αδίστακτης, βάρβαρης, βάναυσης, άθλιας και παντελώς συκοφαντικώς ψευδούς απόπειρας να τεθώ εκτός πολιτικής, που συντελέστηκε με τις κατασκευασμένες ψευδομαρτυρίες τους. Γι’ αυτό και μηνύω εκ νέου με την παρούσα μήνυση τον ψευδομάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη»,

α) ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ, διότι συνειδητά κατέθεσε ενόρκως ασύστολα και συκοφαντικά ψεύδη, παρουσιάζοντάς τα ως δήθεν αληθή

β) ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ, διότι με τα ανωτέρω ασύστολα ψεύδη προσέβαλε με τον πιο επαίσχυντο και αδίστακτο τρόπο την τιμή και την υπόληψή μου, επιχειρώντας να διαταράξει ή και να ακυρώσει τη σχέση μου με τις δεκάδες χιλιάδες των πολιτών που πιστεύουν σε μένα, με ψηφίζουν ή με επιδοκιμάζουν ως πολιτικό.

Η κατά τα ανωτέρω διατάραξη ή και ακύρωση της σχέσης μου με τους πολίτες που πιστεύουν σε μένα, στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής, στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά, ήταν ο στόχος των ηθικών αυτουργών της συγκεκριμένης εναντίον μου άθλιας πλεκτάνης. Συνεπώς, η παρούσα μήνυση στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου

ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Ταυτοχρόνως, δηλώνω πως την επόμενη εβδομάδα θα ασκήσω δύο ακόμη μηνύσεις για τελεσθέντα  εγκλήματα (και θα συνεχίσω να καταθέτω τις σχετικές αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του προσώπου μου), που θα στραφούν εναντίον φυσικών και ηθικών αυτουργών. Η πλεκτάνη θα συντριβεί, με όλα τα νομικά μέσα που μου παρέχει η ελληνική έννομη τάξη».

Το ιστορικό

Όσον αφορά τα γενικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης ο πρώην υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Είμαι πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βουλευτής και ως εκλεγμένος πρώτος Βουλευτής Β Αθηνών και ως πρώτος σε αριθμό ψήφων σε όλη την Ελλάδα διορίστηκα Υπουργός  Εργασίας και στη συνέχεια Υγείας στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και εκ νέου Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Τις θέσεις αυτές της πατρίδας μου υπηρέτησα με θάρρος, εντιμότητα, μαχητικότητα και ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, όπως αποδεικνύεται από όλες τις στατιστικές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον αγώνα κατά της σπατάλης και της διαφθοράς, γενικώς, αλλά και ειδικώς στο πεδίο του φαρμάκου.

Ως Υπουργός Εργασίας σε συνεργασία με τους τότε συναδέλφους Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και με τη στήριξη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, καθώς και του Αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου ως Υπουργού Οικονομικών, πριν αλλά και μετά το PSI, επιφέραμε τις πρώτες δραστικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. ….

Ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών ήταν η πτώση των κερδών όλων ανεξαιρέτως των φαρμακευτικών εταιρειών και φυσικά η δραστική, δισεκατομμυρίων, μείωση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων. Από 5,1 δις Ευρώ που την παραλάβαμε το 2009 μειώθηκε σε 2,8 δις Ευρώ στα τέλη του 2012, δίχως να αυξήσω ούτε κατά ένα λεπτό τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων τους. Αντίστοιχη σκληρή πολιτική ακολούθησα και ως προς τη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων, καθιερώνοντας μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά και τις ηλεκτρονικές προμήθειες.

Τα λεπτομερή στοιχεία για τη δραστικότατη  μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης θα τα συμπεριλάβω αναλυτικότατα στη συνέχεια της ανάπτυξης των επιχειρημάτων της παρούσας μήνυσης. Σπεύδω, όμως, να τονίσω πως οι μειώσεις αυτές ήταν καθολικές, κάθετες και οριζόντιες, και συνεπώς ανεξαίρετες. Οι δε τιμολογήσεις οδηγούσαν σε μειώσεις τιμών σε συντριπτικό ποσοστό, διότι καθιερώσαμε τον καθορισμό τους με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές των κρατών-μελών της ΕΕ. βάσει επίσημων πηγών.  Κι έτσι, παρότι η τιμολόγηση θα μπορούσε να οδηγεί και σε αυξήσεις, και σε λίγες περιπτώσεις οδήγησε, ήταν τόσο ψηλές οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα πριν το 2009, ώστε κάθε τιμολόγηση συνιστούσε υποτιμολόγηση για τη συντριπτική πλειοψηφία των φαρμάκων.

Βάσει αυτών των πολιτικών η εταιρεία Νοβάρτις, όπως και όλες οι άλλες,  απώλεσε κέρδη πολλών δεκάδων και όλες μαζί εκατοντάδων εκατομμυρίων. Αντιδρούσε σε αυτό στο πλαίσιο του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στέλνοντάς μου συνεχώς συλλογικές επιστολές διαμαρτυρίας, εξώδικα και καταθέτοντας μηνύσεις και αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ. Ουδέποτε, όμως, το οποιοδήποτε στέλεχος της Νοβάρτις, όπως και όλων των άλλων πολυεθνικών εταιρειών, μικρό ή μεγάλο, επιχείρησε να με πλησιάσει για να μου υποβάλει κάποιο αίτημα. Οι διαμαρτυρίες, ωστόσο, της φαρμακοβιομηχανίας ήταν για μένα τιμή, γιατί προκαλούνταν από τη μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων. Και ο αγώνας μου αναγνωρίστηκε από την ΕΕ, με την επιδοκιμασία προς τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο σε Συμβούλιο Κορυφής το 2012.

Υπηρέτησα  την πατρίδα μου με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα στη μάχη κατά της σπατάλης και της διαφθοράς και στο χώρο του φαρμάκου. Ζητούσα τη στήριξη της αντιπολίτευσης. Και έως την Κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή επί όλων των ημερών της Κυβέρνησης Παπανδρέου, εις μάτην.  Ήμασταν μόνοι  και ήμουν μόνος και προπηλακιζόμενος. Η αντιπολίτευση έως τις εκλογές του 2012, αλλά και μετά, έως το τέλος του 2014, δεν στήριξε κανένα μέτρο. Τα καταψήφισε όλα και οργάνωνε τις καταλήψεις του Υπουργείου και τους προπηλακισμούς εναντίον μου.

Απέναντι στο τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο του φαρμάκου της Νοβάρτις συμπεριλαμβανομένης, η τότε αντιπολίτευση με κατηγορούσε ότι στρεφόμουν κατά «του φαρμάκου του λαού».

Οι κατηγορίες εναντίον μου, η βία που ασκούνταν και η δυσφήμισή μου με κάθε τρόπο ( πχ εκπομπές τηλεοπτικές με ασφαλισμένους που καταργούνταν τα παιδιά μου διότι δήθεν τους στερούσα το καλό και φτηνό φάρμακο κ.ο.κ.) ήταν μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας που καθοδήγησε το κόμμα που σήμερα κυβερνά, προκειμένου να αποκόψει τη σχέση μας με τους πολίτες. Να μην μπορούμε να απευθυνθούμε στο λαό μέσω της ζωντανής μας παρουσίας. Διέλυαν, πολλές φορές με βία και προπηλακισμούς, τις συγκεντρώσεις μας, τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών, διέλυαν τις παρελάσεις όπου εκπροσωπούσαμε την κυβέρνηση της Ελλάδας, μας χαρακτήριζαν προδότες και με άλλους όρους που είχαν αυτό το νόημα, διέδιδαν πως χρηματιζόμασταν, πχ πως παίζαμε με τα CDS ή πως είχα  εγώ εταιρείες γενοσήμων (!!!) και γενικώς προσπαθούσαν να μας θέσουν εκτός πολιτικής, μεταφέροντάς μας στα πεδία της εθνικής μειοδοσίας, ή των προσωπικών συμφερόντων, ή και στα δύο μαζί.

Μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι αρχηγοί των τότε δυο συνεργαζομένων κομμάτων προσπαθούσαν να επιβάλουν «face control» στην παράταξη, στην οποία έχω την τιμή να ανήκω και να υπηρετώ και σε αυτή την ανέντιμη και πολιτικώς εκτός πλαισίου πολιτική τους είχα προνομιακή θέση. Η προσπάθειά τους αυτή, όμως, έπεσε στο κενό. Η αντιπολιτευτική μου παρουσία εντός κι εκτός Βουλής από τον Φεβρουάριο του 2015 και έως σήμερα με ανέδειξε στην πρώτη γραμμή των αντιπολιτευομένων Βουλευτών και συνέβαλε καίρια στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής σε μείζονα αντιπολιτευτική δύναμη. Κι αυτό ακριβώς θέλησαν να καταστρέψουν οι ηθικοί αυτουργοί της εναντίον μου άθλιας, αδίστακτης, βάρβαρης, βάναυσης και παντελώς ψευδούς συκοφαντικής εκστρατείας, με την επιστράτευση ψευδομαρτύρων, που κατέθεσαν με την προστασία της “κουκούλας”, η οποία αναιτίως και κακώς  τους χορηγήθηκε, κατηγορίες παντελώς ανύπαρκτες, άσχετες με τις αρμοδιότητες ή με τα πρόσωπα ή με τα πράγματα ή με τις καταστάσεις, ή και με όλα αυτά μαζί, των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας των οποίων ηγήθηκα από την 7η Οκτωβρίου 2009 έως και την 17η Μαΐου του 2012. Ως αντίπαλος της σημερινής συγκυβέρνησης “καθιερώθηκα” ως εμπόδιο σε μία υποτιθέμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστεράς και αφού δεν ευδοκίμησαν τα σενάριά τους πως είμαι δήθεν «δεξιός» και τάχα θα μετακινηθώ κομματικώς, επιστράτευσαν του κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες ως ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ για να με θέσουν εκτός πολιτικής. Ο πρώτος εναντίον μου ψευδομάρτυρας, άλλωστε, κατέθεσε στις 6 Νοεμβρίου του 2017, δηλαδή την επομένη της εκ μέρους μου κατάθεσης στη Βουλή των πρώτων στοιχείων για το σκάνδαλο της πώλησης  των οβίδων στη Σαουδική Αραβία (την 5η Νοεμβρίου 2017).

Η πολιτική βάση, υφή και αιτία της εναντίον εμού και άλλων εννέα πολιτικών προσώπων, Πρωθυπουργών, Αντιπροέδρου  Κυβερνήσεων και Υπουργών, πλεκτάνης και κατασκευασμένων  κατηγοριών που εκστόμισαν τρεις “κουκουλοφόροι” ψευδομάρτυρες, αποδεικνύεται από τις δηλώσεις και τις ενέργειες του νυν Πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, του πρώην κυβερνητικού εταίρου, των  υπουργών Δικαιοσύνης, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά το χρόνο που οργάνωναν την απόπειρα εξόντωσής μου και πρόδιδαν τις ενέργειές τους με δημόσιες δηλώσεις περί Νοβάρτις , αμυνόμενοι για αποτυχημένες πολιτικές τους στα θέματα του σκανδάλου των οβίδων, αλλά και σε θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως αυτό του ονόματος της ΠΓΔΜ και των συλλαλητηρίων που προκάλεσαν οι αποτυχημένες πολιτικές τους προσπάθειες. Όπως θα αναφερθεί ειδικότερα κατωτέρω, ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , ο τότε Υπουργός Άμυνας  γνώριζαν  την δικαστική εξέλιξη του σκανδάλου Νοβάρτις και κάποιος εξ αυτών επικαθόριζε  την πορεία της σε σχέση με πολιτικούς αντιπάλους, οργάνωνε τα συμφέροντα των ψευδομαρτύρων σε σχέση με ανοικτές υποθέσεις τους με τις αρχές και λάμβανε τις αποφάσεις σε σχέση με το χρόνο αποστολής του φακέλου στην Βουλή. Την οποία αποστολή δεν έκανε η Δικαιοσύνη, διά του Υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος απλώς αποστέλλει, όπως  ορίζει το Σύνταγμα, αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Κυβέρνησης”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ