Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βασιλική Θάνου: Δεν είμαστε κομματικά πρόσωπα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασιλική Θάνου: Δεν είμαστε κομματικά πρόσωπα

“Δεν είναι νομικά και λογικά σωστό να υποστηρίζει κάποιος ότι επειδή κάποιος πρόσφερε ως επιστήμονας σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος δείχνει την ταμπέλα του κομματικού προσώπου”, υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, στην ακρόαση των φορέων του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Η κ. Θάνου τόνισε ότι, με την διάταξη η οποία θεσπίζει ασυμβίβαστο για την κατάληψη θέσης σε ανεξάρτητες αρχές προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα προκαλείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις υποθέσεις και το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. “Θα υπάρξει καθυστέρηση αν αλλάξει η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έτσι πλήττεται η αρχή της αποτελεσματικότητας, άρα και το δημόσιο συμφέρον”, ανέφερε η κ. Θάνου μιλώντας στην Βουλή.

Εξέφρασε την “ιδιαίτερη ενόχληση όλων των μελών μας”, όπως είπε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπογράμμισε ότι “διαθέτουμε όλα τα προσόντα για τα καθήκοντά μας. Ουδείς αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα και αμεροληψία μας”.

Τέλος η Βασιλική Θάνου ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη διάταξη.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ