Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βενεζουέλα: Άνοιξαν πυρ οι δυνάμεις του Μαδούρο εναντίον κατοίκων στα σύνορα με την Κολομβία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βενεζουέλα: Άνοιξαν πυρ οι δυνάμεις του Μαδούρο εναντίον κατοίκων στα σύνορα με την Κολομβία

Κλιμακώνεται η ένταση στη Βενεζουέλα, καθώς μια ημέρα πριν την σχεδιαζόμενη (για σήμερα) διέλευση της αμερικανικής αυτοκινητοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια από τα σύνορα της Κολομβίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα με τη Βραζιλία άνοιξαν πυρ εναντίον κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της και αρκετοί άλλοι να τραυματιστούν.

Έχει κλείσει τα σύνορα

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, νωρίτερα κάποια μέλη της τοπικής κοινότητας είχαν εκφράσει την υποστήριξη τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γουαϊδό. Λίγες ώρες νωρίτερα, η Βραζιλία δήλωνε – δια στόματος του προεδρικού εκπροσώπου – ότι θα προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, παρά το γεγονός ότι ο Νικολάς Μαδούρο έχει κλείσει τα σύνορα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αποστέλλουν στα σύνορα με την Βενεζουέλα ειδικές δυνάμεις και όπλα. «Παρατηρείται μεταφορά αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και οπλισμού κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ μελετούν την αγορά οπλισμού από χώρα της ανατολικής Ευρώπης για να τον στείλουν στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας!

Όπλα στην Βενεζουέλα

«Υπάρχουν πληροφορίες, που λένε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ εξετάζουν το ζήτημα να αγοράσουν από χώρα της ανατολικής Ευρώπης μια μεγάλη ποσότητα όπλων και πολεμοφοδίων για να τα στείλουν στην συνέχεια στην δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους προτίθενται να στείλουν τα όπλα στην Βενεζουέλα τμηματικά στις αρχές Μαρτίου «μέσω γειτονικού της κράτους με μεταγωγικά αεροσκάφη από την Ουκρανία».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την οποία σχεδόν 2.700.000 Βενεζουελάνοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, με τους αριθμούς των αναχωρήσεων να μη δείχνουν σημεία κάμψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μέσα στο 2018 έφευγαν από τη χώρα κατά μέσο όρο 5000 άνθρωποι την ημέρα!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ