Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βενεζουέλα: Συνέλαβαν τον προσωπάρχη του Χουάν Γουαϊδό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βενεζουέλα: Συνέλαβαν τον προσωπάρχη του Χουάν Γουαϊδό

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον προσωπάρχη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό, Ρομπέρτο Μορέρο, κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του, χθες τα ξημερώματα.

Ο Γουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας, κατήγγειλε τη σύλληψη του Μορέρο, λέγοντας πως η τύχη του αγνοείται.

«Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μορέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του», έγραψε στο Twitter ο Γουαϊδό. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδίκασε και αυτός με τη σειρά του τη σύλληψη του Μορέρο με ανάρτησή του στο Twitter:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εφόδους των υπηρεσιών ασφαλείας  και την κράτηση του Ρομπερτο Μαρέρο, επικεφαλής του γραφείου του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γουαϊδό». Και πρόσθεσε: «Καλούμε για την άμεση απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται».

Ο Μορέρο συνελήφθη στη διάρκεια επιχείρησης της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN στην κατοικία του. Επιχείρηση της SEBIN πραγματοποιήθηκε και στην κατοικία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Σέρχιο Βεργκάρα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ