Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γαλλία – «Κίτρινα Γιλέκα»: Σήμερα το τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γαλλία – «Κίτρινα Γιλέκα»: Σήμερα το τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:00, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους συμπολίτες του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη.

Την ίδια  ώρα,  νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο facebook, μιλώντας για «τελική επίθεση».

Η «Πόλη του Φωτός» βρίσκεται επί έναν σχεδόν μήνα στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ, με χιλιάδες υποστηρικτές του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα. Πρόκειται για πολίτες της μεσαίας τάξης που κερδίζουν τον επιούσιο ταξιδεύοντας καθημερινά για να φθάσουν στο χώρο εργασίας τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν είναι πλέον τόσο αντιδημοφιλής (το 18% δεν εγκρίνει το έργο του) που αναγκάζεται να πάρει πίσω την αύξηση της τιμής στα καύσιμα και στην τιμή της βενζίνης που είχε προαναγγείλει για τη νέα χρονιά.

Οι διαδηλωτές μάλιστα, έστησαν λαιμητόμο στη μέση του δρόμου, γράφοντας ψηλά το όνομα του Γάλλου προέδρου. Σύμφωνα με την  Daily Mail η σοκαριστική εικόνα, προέρχεται από άγνωστη περιοχή του Παρισιού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ