Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης : Αν είχα στοιχεία για Τσίπρα, Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γεωργιάδης : Αν είχα στοιχεία για Τσίπρα, Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα

Διευκρινίσεις για τις καταγγελίες του σχετικά με χρηματισμό πολιτικών αναγκάστηκε να δώσει ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Αν είχα στοιχεία για Τσίπρα και Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα» παραδέχθηκε.

«Αν είχα στοιχεία θα είχα πάει στον εισαγγελέα, αυτό που είπα σήμερα το είχα πει και μέσα στη Βουλή πριν από ένα χρόνο όταν ψήφιζαν την τροπολογία για την αλλαγή τιμολόγησης των φαρμάκων» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τα όσα δήλωσε περί πιθανού χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη στην υπόθεση Novartis.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης λένε ότι είμαστε διεφθαρμένοι με τον ίδιο τρόπο μπορώ να επιστρέψω τις κατηγορίες».

Ο κ. Γεωργιάδης, επικαλούμενος δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, ότι «και αυτοί που αρχειοθετήθηκαν για την υπόθεση της Novartis δεν είναι αθώοι» τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί κατηγορούμενοι, πλην του Ανδρέα Λοβέρδου, και αυτός, όπως σημείωσε, παραμένει αθώος έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με τον υπουργό, ωφέλησε τις πολυεθνικές και τη Novartis. «Το ακριβότερο φάρμακο μπήκε στην αγορά επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού» υπογράμμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε με τη Novartis, για το καλό του λαού, όπως έκανε και η κυβέρνηση Τσίπρα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τσίπρας και Πολάκης μπορεί να χρηματίστηκαν από πολυεθνικές φαρμάκων

Νωρίτερα, στη Βουλή, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει: «Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω» είπε και πρόσθεσε:

«Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς. Καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Να τον στείλει σπίτι του ο Μητσοτάκης

Σκληρή απάντηση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιτιάσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη από φαρμακευτικές εταιρείες.

«Ή τον στέλνει σπίτι του ο Μητσοτάκης ή ταυτίζεται με τις αθλιότητές του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ