Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δίωρες διακοπές στα δικαστήρια μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίωρες διακοπές στα δικαστήρια μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου

Σε δίωρες διακοπές όλων των συνεδριάσεων των δικαστηρίων, από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι κάθε μέρα έως και τις 11 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, με αίτημα να επισπευσθούν οι προσλήψεις νέων δικαστικών υπαλλήλων.

Οι δίωρες διακοπές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με το ίδιο αίτημα:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας στην συνεδρίασή του στις 29-11-2018, αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Την παράταση των δίωρων διακοπών (καθημερινά 13.00 ως 15.00) σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων μέχρι και την Τρίτη 11-12-2018, με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης των νέων συναδέλφων και την άμεση υλοποίηση του πορίσματος της επιτροπής ανακατανομής των οργανικών θέσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
  2. Την εξαίρεση από αυτή την κινητοποίηση του Γραμματέα που συμμετέχει στην σύνθεση του Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το Δ. Σ. του ΣΔΥΑ προχώρησε σε αυτή την απόφαση, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, θέλοντας να συμβάλει στην κατά το δυνατόν συντομότερη περάτωση της συγκεκριμένης δίκης και στην απόδοση Δικαιοσύνης σε ένα ευαίσθητο ζήτημα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κοινωνίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ