Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Δεν αποφασίσαμε εμείς να ρίξουμε χημικά… Ακολουθήσαμε εντολές άνωθεν!»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Δεν αποφασίσαμε εμείς να ρίξουμε χημικά… Ακολουθήσαμε εντολές άνωθεν!»

«Ανεπιτυχή» χαρακτήρισε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας  ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας.

Την ίδια στιγμή, διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί δεν έριξαν με δική τους πρωτοβουλία τα χημικά αλλά ακολούθησαν άνωθεν εντολές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην «δημοκρατία»: «Κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένος από τη στιγμή που έχουμε δεκάδες τραυματίες, τόσο αστυνομικούς όσο και πολίτες». Ο πόλεμος με τα χημικά που ξέσπασε έξω από τη Βουλή, προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων καθώς δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, «θύματα» της οποίας έπεσαν γυναίκες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά,  σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, δεν προήλθε από τους απλούς αστυνομικούς. «Η χρήση χημικών ποτέ δεν διατάσσεται από τους απλούς αστυνομικούς των διμοιριών αλλά από αυτούς που δίνουν εντολές, οι οποίοι είναι αυτοί που είναι  επιφορτισμένοι με τον επιτελικό σχεδιασμό των μέτρων τάξης σε κάθε εκδήλωση».

Επίσης, ο ίδιος θεωρεί ότι τα επεισόδια που αμαύρωσαν την πανελλαδική μεγαλειώδη συγκέντρωση των πολιτών και οδήγησαν εννέα άτομα και 25 αστυνομικούς στο νοσοκομείο ήταν «πρωτοφανούς αγριότητας». Οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στο συλλαλητήριο δεν θα είχε ξεφύγει «αν είχαν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους διοργανωτές και αν υπήρχαν καλύτερα οργανωμένες ομάδες συλλήψεων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ