Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του Ε. Παπαευαγγέλου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις «χρυσές» βίζες σε Κινέζους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του Ε. Παπαευαγγέλου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις «χρυσές» βίζες σε Κινέζους

Οριστικά δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπροέδρου της jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα τους που ήδη έχει ξεκινήσει.

Η εντολή δόθηκε από την πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Άννα Ζαΐρη, καθώς ο κ. Παπαευαγγέλου ερευνάται για την τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως ξέπλυμα, απάτη και πλαστογραφία μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του.

Οι «χρυσές» βίζες

Ο πρώην αντιπρόεδρος της jumpo, μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών μετά την αποκάλυψη ότι με τη χρήση τερματικών μηχανημάτων POS που είχε προμηθευτεί από δύο ελληνικές τράπεζες, παρέκαμπτε τα capital controls του Πεκίνου για λογαριασμό Kινέζων που έστελναν χρήματα στην Ελλάδα για αγορά ακινήτων με σκοπό να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα».

Οι συναλλαγές, που έγιναν μέσω των εν λόγω τερματικών από το 2017 μέχρι και σήμερα, φέρεται να αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ

Η υπόθεση, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη διερευνάται από τον Οικονομική Εισαγγελία που θα ελέγξει τις επίμαχες πωλήσεις ακινήτων στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ