Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοσιογράφοι στα… θρανία – Με επιτυχία έκλεισε ο Β’ κύκλος σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ για τα Νέα Μέσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημοσιογράφοι στα… θρανία – Με επιτυχία έκλεισε ο Β’ κύκλος σεμιναρίων της ΕΣΗΕΑ για τα Νέα Μέσα

Περισσότεροι από 160 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τους δύο κύκλους σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα, που οργάνωσε η ΕΣΗΕΑ, με στόχο  την ομαλή  μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.

Τα σεμινάρια που ήταν δωρεάν, συγκέντρωσαν υψηλό ενδιαφέρον συμμετοχής ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δημιουργήθηκε ακόμη και λίστα αναμονής. Τα μαθήματα επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα online δημοσιογραφίας, social media και σε νέες ειδικότητες που διαμορφώνονται, με μεγάλη ζήτηση από τα ΜΜΕ.

Ο Α’ κύκλος των σεμιναρίων (30 ώρες) υλοποιήθηκε από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 4 Απριλίου 2019 και τον παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα,  όσα δηλ. μπορούσαν να χωρέσουν στην αίθουσα.

Ο Β’ κύκλος των σεμιναρίων που είχε διάρκεια 30 ωρών, άνοιξε στις 6 Μαίου και  ολοκληρώθηκε χθες,  ενώ οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν χρειάστηκε να επιμεριστούν σε επί μέρους εργαστήρια λόγω χωρητικότητας της αίθουσας.

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και πρακτικών για τη γρήγορη εξοικείωση των δημοσιογράφων με το νέο περιβάλλον της ψηφιακής εποχής, διασώζοντας όμως παράλληλα και  το παραδοσιακό οικοσύστημα των ΜΜΕ (Τηλεόραση, Εφημερίδες, Ραδιόφωνο, Περιοδικά).

Τα σεμινάρια  πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου QualityTraining Label (QTL επιπέδου Advanced) της «ACTA, Τεχνοβλαστός τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων ήταν η Visiting Lecturer σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημοσιογράφος πρώην μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Σόνια Χαϊμαντά και υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης η ειδική γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αγγελική Γυπάκη.

Το κόστος παρακολούθησης για τους συμμετέχοντες ήταν μηδενικό καθώς όλοι οι εισηγητές πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Μοναδική οικονομική επιβάρυνση για τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν  ήταν το κόστος έκδοσης της πιστοποίησης παρακολούθησης (σε προνομιακή τιμή που παρέχει η ACTA).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ