Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διασημότητες που διεκδικούν την ψήφο μας (και) στις φετινές εκλογές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διασημότητες που διεκδικούν την ψήφο μας (και) στις φετινές εκλογές

Είναι αλήθεια ότι πολύς κόσμος αποφασίζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το ποιον θα ψηφίσει στις εκλογές, ακόμη κι αν γνωρίζει από την αρχή την παράταξη που θα υποστηρίξει. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους τα – μεγάλα, κυρίως – κόμματα πολύ συχνά αποφασίζουν να προτείνουν σε συμπολίτες μας, τους οποίους ήδη γνωρίζουμε μέσα από τη δουλειά τους εκτός του χώρου της πολιτικής, να κατέβουν υποψήφιοι για λογαριασμό των συνδυασμών τους.

Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, επικοινωνιολόγοι, ηθοποιοί και συγγραφείς, τραγουδιστές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και αθλητές, μεταξύ άλλων, όλοι τους καταξιωμένοι στο χώρο τους, βρίσκονται να «φιγουράρουν» στα ψηφοδέλτια, φιλοδοξώντας σε πρώτη φάση να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους, στην περίπτωση που εκλεγούν και, κατόπιν, να αποδείξουν σε όλους εμάς, αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς τους ότι μπορούν πραγματικά να προσφέρουν έργο από τη νέα τους θέση.

Εκπρόσωποι της 7η Τέχνης στα ψηφοδέλτια

Από τον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ξεχωρίζουμε τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνάδελφό του, Πέγκυ Σταθακοπούλου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, τον Κώστα Σόμερ, που έδωσε τα χέρια με τον Βασίλη Λεβέντη, καθώς και τους Χάρη Ρώμα και Μαίρη Βιδάλη, οι οποίοι κατεβαίνουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γιώργου Πατούλη. Στο πλευρό του υποψήφιου δηµάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, εξάλλου, συναντάμε τους ηθοποιούς Νίκο Ορφανό, Άγγελο Παπαδημητρίου και Ζέτα Δούκα, στο συνδυασμό του Γιώργου Παπαδόπουλου, υποψήφιου δηµάρχου Κηφισιάς, συναντάμε τη σεναριογράφο και ηθοποιό Μαρία Γεωργιάδου και τη σοπράνο και – πρώην – ηθοποιό Μάρα Θρασυβουλίδου, ενώ το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού θα (υπο)στηρίξει ο Θάνος Καληώρας. Με τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» κατεβαίνει στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Βούρος, ενώ στο πλευρό του υποψήφιου δηµάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, θα βρεθεί η ηθοποιός και μουσικός Κλειώ-Δανάη Οθωναίου.

Από τις… πίστες στις κάλπες

Πολλά είναι, αναμενόμενα, και τα ονόματα από το χώρο του πενταγράμμου, τα οποία θα συναντήσουμε στις εκλογικές λίστες. Η Ραλλία Χρηστίδου είπε «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόταση να κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Μπέσσυ Αργυράκη δηλώνει αποφασισμένη να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Γλυφάδας, ούσα υποψήφια στον συνδυασµό του Γιώργου Παπανικολάου, ενώ η Πωλίνα θα κατέβει υποψήφια µε τον Νίκο Πράσσο στο Χαλάνδρι. Ο Λευτέρης Πανταζής και ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος αφήνουν, προσωρινά, τις πίστες, για να βρεθούν στο ψηφοδέλτιο του δηµάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού, στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνος θα βρεθεί υποψήφιος ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Κώστας Μπίγαλης, ενώ στο πλευρό του Ισίδωρου Μάδη, υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Παιανίας, θα βρεθεί ο Γιάννης Βαρδής. Σαφώς πιο… «λαϊκά» παιδιά, ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Νίκος Βουρλιώτης (Nivo), θα στηρίξουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο πρώτος, και τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά», ο δεύτερος. Στο Δήμο της Αθήνας, στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου, θα δούμε και τον ZeRaw, τραγουδιστή του urban pop συγκροτήματος Vegas, ενώ υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ψωµιάδη στη Θεσσαλονίκη θα είναι και ο αειθαλής showman Γιάννης Φλωρινιώτης.

Δημοσιογράφοι, συγγραφείς και αθλητές ζητούν την ψήφο μας

Ο Θανάσης Χειμωνάς και ο Αλέξης Σταμάτης, δύο συγγραφείς που απασχολούν συχνά-πυκνά τα social media, θα βρεθούν υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. Ο πρώτος θα διεκδικήσει την είσοδό του στην Ευρωβουλή με το Ποτάμι, ενώ ο δεύτερος θα παλέψει για μια θέση στη δημαρχία, στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κατεβαίνει υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο με το ΚΙΝ. ΑΛ, ενώ η δημοσιογράφος Ανδριάνα Ζαρακέλη δηλώνει πανέτοιμη να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας θέσει υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Ο συνάδελφός της Δημήτρης Κωνσταντάρας, αποτέλεσε μία από τις τελευταίες προσθήκες στο συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού για το Δήμο Αθηναίων, κάτι που τον φέρνει «αντιμέτωπο» με τη γνωστή κοσµικογράφο Χριστίνα Πολίτη, η οποία κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος µε τον Παύλο Γερουλάνο, αλλά και με την επικοινωνιολόγο και ραδιοφωνική παραγωγό Κατερίνα Γκακάκη, η οποία διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Μεγάλη… μπάλα, υπόσχονται να παίξουν (και) στον πολιτικό στίβο, αν εκλεγούν, τόσο ο Γιώργος (Γιούρκας) Σεϊταρίδης, όσο και ο Άγγελος Χαριστέας, οι οποίοι γιόρτασαν από κοινού την κατάκτηση του Euro 2004 στην Πορτογαλία, φορώντας τη «γαλανόλευκη». Πλέον, ο πρώτος διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ο δεύτερος συμπορεύεται με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, για την Κεντρική Μακεδονία. Ο –σαφώς πιο έμπειρος στα πολιτικά πράγματα – Θοδωρής Ζαγοράκης, εξάλλου, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να διατηρήσει τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη για στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, κέρδισε και ο Παναγιώτης Μήλας, ο ακτιβιστής με τα τατουάζ, ιδρυτής της εθελοντικής ομάδας «Angels», με ιδιαίτερη ευαισθησία στην κακοποίηση των ζώων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με «ορμητήριο» τα… realities!

Τους γνωρίσαμε μέσα από δημοφιλείς εκπομπές της μικρής οθόνης, αλλά ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα μπορούσαμε να τους πετύχουμε να… λογομαχούν σε κάποιο πολιτικό πάνελ. Κι όμως, εκείνοι δείχνουν αποφασισμένοι να μας διαψεύσουν, με πρώτη και καλύτερη την Άννα-Μαρία Λογοθέτη του… θρυλικού «3,2,1 ΑΝΤ1», η οποία διεκδικεί, πλέον, μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο γνωστός αρχιτέκτονας Γιώργος Λαμπαθάκης, συνεργάτης της Σίσσυς Φειδά στην εκπομπή «Σπίτι από την αρχή», ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Σκύρου, τόπο καταγωγής του, ενώ η Έφη Αναστασοπούλου, η οποία μας είχε ήδη προϊδεάσει για τις πολιτικές φιλοδοξίες της ως παίκτρια του «My Style Rocks», θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, μέσω της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Όσοι, εξάλλου, παρακολουθείτε φανατικά «Survivor», σίγουρα θα συναντήσετε οικεία ονόματα στις εκλογικές λίστες. Ονόματα όπως εκείνο της πρώην παίκτριας Ειρήνης Κολιδά (υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Κορωπί με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου, Δημήτρη Κιούση), της Σάρας Εσκενάζυ, ηθοποιού που αναδείχθηκε μέσα από το «Survivor Ι», (από τους πρώτους που «έκλεισαν» στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καραμέρου για το δήμο Αμαρουσίου), αλλά και του Κώστα Αναγνωστόπουλου, γνωστότερου με το παρατσούκλι «μισθοφόρος» μέσα από τις συμμετοχές του στο «Survivor» και στο «Nomads», ο οποίος θα κατεβεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου της Αγίας Παρασκευής.

Και για τους… μερακλήδες που ψηφίζουν στη Βούλα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουν για δημοτική τους σύμβουλο την Ευδοξία Χειλά του συνδυασμού «Πόλη να ζεις», η οποία, ως Εύη Χειλά, στο παρελθόν είχε ανακηρυχθεί… Playmate!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ