Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εικόνα ντροπής στις ΗΠΑ-Μαθητές χαιρετούν ναζιστικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εικόνα ντροπής στις ΗΠΑ-Μαθητές χαιρετούν ναζιστικά

Μαθητές λυκείου στην Καλιφόρνια φωτογραφήθηκαν να υψώνουν τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό, δίπλα σε μια σβάστικα φτιαγμένη από κόκκινα πλαστικά ποτήρια, στιγμιότυπα που προκάλεσαν κατακραυγή στο σχολείο τους και στην κοινότητα.

Τα στιγμιότυπα απαθανατίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας γιορτής και οι φωτογραφίες ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την απόλυτη «αποστροφή» της για την υπόθεση εξέφρασε η υποδιευθύντρια του λυκείου Νιούπορτ Χάρμπορ, στην πόλη Νιούπορτ Μπιτς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Λος Άντζελες.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις παιδιά που λαμβάνουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε η υποδιευθύντρια, λέγοντας ότι η διεύθυνση του λυκείου βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία και με τις τοπικές αρχές για να εξεταστούν τα πειθαρχικά μέτρα που θα επιβληθούν.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον δύο από τους μαθητές οι οποίοι ενέχονται σε αυτή την υπόθεση είναι οι ίδιοι Εβραίοι, δείγμα ότι δεν έχουν την παιδεία ή την ενημέρωση για την σοβαρότητα των πράξεων τους.

Έξι μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή ζήτησαν συγγνώμη δημόσια.

Σε αρκετές χώρες του κόσμου αλλά και στις ΗΠΑ, οι αντισημιτικές ενέργειες βρίσκονται σε πλήρη έξαρση. Κατά την αμερικανοεβραϊκή οργάνωση Ένωση κατά της Δυσφήμισης (Anti-Defamation League, ADL), που αγωνίζεται εναντίον του αντισημιτισμού, αυξήθηκαν κατά 58% μεταξύ του 2016 και του 2017. Πολλές διαπράχθηκαν στο σχολικό ή στο πανεπιστημιακό πλαίσιο.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ