Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ελεύθεροι οι 7 για το θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι οι 7 για το θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Για τον θάνατο του του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που χτυπήθηκε ενώ κατέγραφε τον σαϊτοπόλεμο το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατηγορείται ένας δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Επίσης κατηγορούνται άλλοι 6 άνθρωποι, στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Σάλος με τις δηλώσεις του Δημάρχου

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου μετά τον θάνατο του εικονολήπτη. Ο δήμαρχος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε, σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό, ότι ο σαϊτοπόλεμος δεν πρέπει να σταματήσει γιατί κάνει καλό στον τόπο.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, τώρα, ο δήμαρχος μάλλον τα… μαζεύει, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποφασίσει η Πολιτεία για τον σαϊτοπόλεμο.

Όλη η ανακοίνωση από τον δήμο Καλαμάτας

«Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας.

Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το χθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ