Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελεύθερος ο Ριχάρδος (αν πληρώσει 200.000 ευρώ) και οι άλλοι 7 για το “χρυσό” φιάσκο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο Ριχάρδος (αν πληρώσει 200.000 ευρώ) και οι άλλοι 7 για το “χρυσό” φιάσκο

Αποφυλακίζονται οι οκτώ προφυλακιστέοι, ανάμεσά τους και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, για το αποκαλούμενο «κύκλωμα χρυσού».

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στους υπόλοιπους 6 επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, oi κατηγορούμενοι θα πρέπει να αποφυλακιστούν άμεσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι αύριο. Βέβαια για την περίπτωση του Ριχαρδου και του Τούρκου φερόμενου ως  “συναρχηγού” η αποφυλάκιση θα ισχύζσει μτα την καταβολή της εγγυοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο να αφεθούν ελευθεροι καθώς δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας. Στο σκεπτικό της επισήμανε, όπως αναφέρουν πηγές, ότι ισχύει η τοποθέτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, κατά την κείμενη νομοθεσία.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Ριχάρδου

«Όπως από την πρώτη ημέρα αναφέραμε, τόσο στο απολογητικό μας υπόμνημα, όσο και στις προφορικές μας εξηγήσεις ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας και της κυρίας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων, ο εντολέας μας σε καμία παράνομη ενέργεια δεν προέβη. Έπρεπε να έρθει το σχετικό έγγραφο της ΑΑΔΕ, ώστε να αρχίσουν να καταρρίπτονται πανηγυρικώς οι, αποδοθείσες, έωλες κατηγορίες εναντίον του. Το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ακολουθώντας την σύμφωνη γνώμη της κυρίας Ανακρίτριας, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, με περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι, ότι με την πρόοδο της ανακρίσεως, θα αποδυναμωθούν πλήρως οι  λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν ακόμη και αυτοί οι περιοριστικοί όροι.

Πέτρος Ν.Πανταζής

Δικηγόρος»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ