Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Εντόπισαν 55.400 φιάλες «αερίου γέλιου» σε αποθήκη στην Κέρκυρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εντόπισαν 55.400 φιάλες «αερίου γέλιου» σε αποθήκη στην Κέρκυρα

Θα πλημμύριζε τα club και τα νυχτερινά κέντρα της Κέρκυρας με το άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία «αέριο γέλιου» ένας έμπορος οινοπνευματωδών ποτών, στην αποθήκη του οποίου έκαναν έλεγχο οι τελωνειακοί και ανακάλυψαν σημαντικές ποσότητες του hippy crack.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε πως μέσα στην αποθήκη, ο έμπορος είχε καλυμμένες δυόμισι παλέτες μέσα στις οποίες υπήρχαν 55.400 φιάλες του «αερίου γέλιου», καθώς και μπαλόνια μέσω των οποίων θα γινόταν η χρήση του. Αν και του ζητήθηκαν παραστατικά που να αποδεικνύουν τον νόμιμο τρόπο απόκτησής τους, μέχρι στιγμής ο έμπορος δεν τα έχει προσκομίσει στις τελωνειακές αρχές.

Όπως ήταν επόμενο, το Τελωνείο Κέρκυρας δέσμευσε την ποσότητα του αερίου και προχώρησε στην κατάσχεση και τη μεταφορά όλης την ποσότητας στις αποθήκες του. Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αρμόδια εισαγγελέας, στόχος της οποίας είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με το πώς ο έμπορος απέκτησε την επίμαχη ποσότητα.

Το παγκοσμίως γνωστό «αέριο γέλιου» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Βρετανία και ευθύνεται για τουλάχιστον 17 θανάτους μέσα σε έξι χρόνια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο. Ακόμη, ευθύνεται και για δυο περιστατικά που συνέβησαν στην Ελλάδα με θύματα δυο τουρίστες που έπεσαν σε κώμα μετά την χρήση του, σε Κρήτη και Κέρκυρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ