Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εξώδικο – απάντηση του Β. Μηλιώνη στον Αλέξη Κούγια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξώδικο – απάντηση του Β. Μηλιώνη στον Αλέξη Κούγια

Εξώδικο με αφορμή το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την υπόθεση του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, απέστειλε στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ο έτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση ENERGA, B. Μηλιώνης με αφορμή τις αναφορές (και) στο πρόσωπό του. Με το εξώδικο που έστειλε μέσω του δικηγόρου του Μαν. Τρούλη ζητεί άμεση αποκατάσταση. Αναφέρει:

Ο δικηγόρος Μανώλης Τρούλης

«Την 16.04.2019 δημοσιεύσατε στον ηλεκτρονικό τύπο, επ’ αφορμής ποινικής υπόθεσης που χειρίζεστε, το με ίδια ημερομηνία δελτίο τύπου σας, το οποίο βρίθει ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών για το πρόσωπό μου, αφού επί λέξει αναφέρετε ότι:

“…θα είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν να απαλλαγούν από κάθε ποινική ευθύνη οι Αριστείδης Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοι του, αφετέρου δε το Ελληνικό Δημόσιο και η ΛΑΓΗΕ ΑΕ να χάσουν 280 εκ ευρώ, τα οποία οι Φλώρος, Μηλιώνης κλπ έχουν υπεξαιρέσει και έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά της Σιγκαπούρης και της Άπω Ανατολής…”.

Επειδή οι ως άνω αναφορές σας είναι αναληθείς, συκοφαντικές και άκρως δυσφημιστικές και συνιστούν βαριά προσβολή της προσωπικότητας μου, περαιτέρω δε καλλιεργούν εσφαλμένη εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό για το πρόσωπό μου, αφού διατείνεστε την ενοχή μου και τη συμμετοχή μου σε έκνομες ενέργειες, παρά τα όσα διέλαβε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Προς αποκατάσταση δε της αλήθειας, σάς παραθέτω απόσπασμα της υπ’ αριθ. 1115/2017 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία αριθμεί 2.084 σελίδες, και σύμφωνα με την οποία το Δικαστήριο αποφάσισε ότι:

“Με δεδομένο ότι ο χρόνος τέλεσης της υπεξαίρεσης αρχίζει την 30.11.2011, ότι ο Βασίλειος Μηλιώνης στην τέλεση της πράξης παρείχε απλή συνδρομή πριν την τέλεση αυτής και το τίμημα που εισέπραξε (πριν την 30.11.2011) δεν είναι προϊόν υπεξαίρεσης, όλα τα παραπάνω ποσά που διακινήθηκαν πριν την 30.11.2011, διακινήθηκαν νόμιμα […]”

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της παραπάνω δικαστικής απόφασης (α) ΟΥΔΕΠΟΤΕ διακίνησα ή ιδιοποιήθηκα ή απέστειλα παράνομα χρήματα στο εξωτερικό και (β) το τίμημα που εισέπραξα από τη πώληση της εταιρείας μου την 23.11.2011 ήταν καθόλα ΝΟΜΙΜΟ και ΔΕΝ ήταν προϊόν υπεξαίρεσης και συνεπώς δεν οφείλω κάποιο χρηματικό ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επειδή αδυνατώ να αντιληφθώ τα πραγματικά σας κίνητρα για την εμπλοκή μου στην υπόθεση που χειρίζεστε και αφορά την υπόθεση προφυλακισμένου δικηγόρου Αθηνών, με την οποία ουδόλως σχετίζομαι.

Επειδή οφείλατε εκ της ιδιότητας σας να ερευνήσετε το αληθές των ανυπόστατων ειδήσεων που διαδίδετε στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Επειδή σε κάθε περίπτωση παραβιάζετε βάναυσα το τεκμήριο αθωότητάς μου, αφ’ ης στιγμής είναι σε εξέλιξη η ποινική δίκη σε δεύτερο βαθμό, οπότε και αναμένεται να απαλλαχθώ πανηγυρικά των αποδιδόμενων σε εμένα κατηγοριών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τα ψευδολογήματα και τις συκοφαντίες που διαδίδετε σε βάρος μου, καθώς και για την απολύτως άκριτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά σας, που έχει ως αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού και την κατασυκοφάντησή μου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ εντός δύο (2) ωρών από την κοινοποίηση της παρούσας όπως άρετε τις σε βάρος μου ψευδείς, δυσφημιστικές και υβριστικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη συνεπεία του επίμαχου δελτίου τύπου και ειδικότερα:

(α) αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου, ανακαλώντας ρητά τις ως άνω ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές εις βάρος μου αναφορές, οι οποίες θίγουν βάναυσα την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, ως προσώπου, καθώς και την υπόστασή μου ως επιχειρηματία, αφενός καταχωρώντας δημοσίευμα/δελτίου τύπου στα ίδια μέσα που αναρτήθηκε η προηγηθείσα ψευδής, υβριστική και συκοφαντική είδηση, αναφέροντας αυτολεξεί «Ζητάω συγγνώμη από τον κ. Βασίλη Μηλιώνη για τις αναληθείς αναφορές μου στο από 16.4.2019 δελτίο τύπου μου, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ διακίνησε ή ιδιοποιήθηκε ή απέστειλε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό» και αφετέρου εκδίδοντας ορθή επανάληψη του δελτίου τύπου σας, απαλείφοντας τις αναφορές στο πρόσωπό μου και

(β) απέχετε από οιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό μου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα λάβει χώρα την 17.4.2019 και ώρα 5:00 μμ στην αίθουσα τύπου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20),

άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα καταφύγω πάραυτα ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων, καθώς και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ