Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Επιμένει η «δημοκρατία» για τα τσιμεντωμένα 19 εκατομμύρια- «Πόλεμος» με το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιμένει η «δημοκρατία» για τα τσιμεντωμένα 19 εκατομμύρια- «Πόλεμος» με το ΠΑΣΟΚ

Επιμένει η εφημερίδα «δημοκρατία» για την ακρίβεια το ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο σχετικά με «έφοδο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού, το οποίο βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση εδώ και μεγάλο διάστημα, έπειτα από πληροφορίες ότι εντός του ήταν κρυμμένα 19.000.000 ευρώ που ανήκουν σε πολιτικό του ΠΑΣΟΚ».

Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ενώ υπήρξε διάψευση από την πλευρά της αστυνομίας ότι συμμετείχε σε τέτοια επιχείρηση στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Παράλληλα υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση για «αήθη επίθεση λάσπης» όσο και από τον Άκη Τσοχατζόπουλο (για τον οποίο υπήρξε αναφορά με ερωτηματικό να έχει σχέση με τα χρήματα) που μίλησε για προσπάθεια «ολοσχερούς εξόντωσής του».

«Επιμένουμε»

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα αφού παραθέτει την διάψευση της αστυνομίας αναφέρει πως «σε κάθε περίπτωση, η «δημοκρατία» συνεχίζει το ρεπορτάζ της και ο χρόνος θα δείξει αν δικαιωθεί ή θα διαψευστεί. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή και ερευνάται. Σπανίως για τέτοιες υποθέσεις σε εξέλιξη υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση και συνήθως τα στόματα είναι κλειστά… Επιμένουμε πάντως τόσο στο ότι υπήρξε κινητοποίηση για «μαύρο χρήμα» ύψους 19.000.000 ευρώ που θα ερχόταν από την Ιταλία μέσω θαλάσσης όσο και για την έφοδο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού από πάνοπλους άντρες. Τα νεότερα, προσεχώς…»

«Ευαίσθητες πληροφορίες»

Αναφέρει ακόμα πως «η υπόθεση έχει πολλά παρακλάδια, έντονο παρασκήνιο και «ευαίσθητες» πληροφορίες που δεν μπορούν να δημοσιευτούν προς το παρόν…Θυμίζουμε ότι η «δημοκρατία» έγραψε πως την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε έφοδος στο ακίνητο που, παρότι ήταν ακατοίκητο, φρουρούνταν διαρκώς από τρεις ιδιωτικούς αστυνομικούς, και έπειτα από έρευνα βρέθηκε το μυθικό ποσό των 19.000.000 ευρώ. Παράλληλα, στο ρεπορτάζ επισημάνθηκε πως τα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσω Ιταλίας με σκάφος, υπόθεση που είχαν κληθεί να διαχειριστούν πριν από αρκετό καιρό οι αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα, για τον εντοπισμό του σκάφους είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση».

Κόντρα με το ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα με το ΠΑΣΟΚ το οποίο αφενός προσέφυγε στην ΕΣΗΕΑ και αφετέρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μιλάει για «Face news και προβοκάτσια». Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα απαντά πως «βιάστηκαν όμως και, όπως συμβαίνει, σε αυτές τις περιπτώσεις, στο τέλος θα μείνουν πολλαπλά εκτεθειμένοι. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι ίδιες οι εξελίξεις , προϊόντος του χρόνου, προσφέρουν την πιο ακλόνητη επιβεβαίωση δημοσιογραφικών αποκαλύψεων….Και όταν τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις ήρθαν τα πάνω κάτω και οι ένοχοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, όπως συνέβη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τα εξοπλιστικά, όσοι κραύγαζαν περί «σκευωρίας» και «διώξεων» έχασαν τη μιλιά τους….»

Αυτοκριτική

Η εφημερίδα κάνει πάντως και αυτοκριτική για τη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε και απεικονίζει «τα χρήματα» και η οποία είχε ξαναδημοσιευθεί σε ξένο site : «Καταπίνουν την κάμηλο των σκανδάλων και των δεκάδων (ή και εκατοντάδων) «εξαφανισμένων» εκατομμυρίων από τις μίζες και διυλίζουν τον κώνωπα για τη λάθος φωτογραφία που συνόδευε – κακώς- το σχετικό δημοσίευμα. Πιάστηκαν από την αφορμή, γιατί τους πονά η ουσία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ