Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του

Επιστολή συμπαράστασης στην εφημερίδα «Τα Νέα» έστειλαν 13 συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας! Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο γνωστός νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος.

Στην επιστολή κάνουν λόγο για «δοκιμασία του παλιού τους συμμαθητή» και εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της με ευθυδικία, ενώ σημειώνουν ότι μέχρι την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης, έχει το τεκμήριο της αθωότητας. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγό του το ταχύτερο» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Η διαπόμπευσή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει έλλειψη πολιτισμού», σχολιάζουν και συμπληρώνουν πως η προσωρινή κράτηση ενός κατηγορούμενου δεν συνιστά απονομή της δικαιοσύνης, αλλά μέτρο προς διευκόλυνση της δίκαιης απονομής της και ότι μπορεί να έχει εξοντωτικές συνέπειες για την ζωή του καθενός.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η προφυλάκιση είναι μέτρο που πρέπει να διατάσσεται μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, οι οποίες κατά τα γνώμη τους «δεν φαίνεται να συντρέχουν εν προκειμένω». Επισημαίνεται, ότι στην επιστολή γίνεται εκτενής αναφορά στην πορεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «ο Γιάννος Παπαντωνίου υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας από την Μεταπολίτευση του 1974, τίμησε την Ελλάδα και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την είσοδό της στην ΟΝΕ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ