Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Επιτυχημένη η ημερίδα της Α.Δ.Α.Ε για την ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιτυχημένη η ημερίδα της Α.Δ.Α.Ε για την ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο 

Μεγάλος αριθμός μαθητών από 15 διαφορετικά σχολεία, σπουδαστών και πολιτών παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που διενεργήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 με θέμα:«Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες σχετικά με τις απειλές, την ασφάλεια και το απόρρητο στον κυβερνοχώρο.

Η εκδήλωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Απαραίτητη κουλτούρα

Ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Σακκάς,  αναφέρθηκε στο ρόλο της ΑΔΑΕ και στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών. “Η ΑΔΑΕ, με τη θέσπιση κανονισμών για το απόρρητο και την ασφάλεια δικτύων και υπηρεσιών, τους ελέγχους που κάνει στους παρόχους και με την επιμελή διερεύνηση των καταγγελιών που λαμβάνει από τους πολίτες, έχει συμβάλλει στο να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί  η απαραίτητη  κουλτούρα ασφάλειας στην κοινότητα των παρόχων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.”

Ο κ. Οικονόμου,  επικεφαλής της Μονάδας Ασφαλών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον χαιρετισμό του επισήμανε τις πρωτοβουλίες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μίλησε και για την Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας (Hellenic Cyber Security Team) και τη διάκρισή της μεταξύ των πρώτων θέσεων στον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας.

Απόρρητο και ασφάλεια

Στην ημερίδα ο κ. Ριζομυλιώτης, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο  της ΑΔΑΕ, στο «Απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και στην ασφάλεια του διαδικτύου».

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κορμά, ο οποίος έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την προστασία των νέων σε ό,τι αφορά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο και παρέχοντας και σχετικό ενημερωτικό υλικό. Η Ελληνική Εθνική Ομάδα του Πανευρωπαϊκού  Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας  (Hellenic Cybersecurity Team), η οποία αποτελείται από πέντε άτομα (14-20) ετών και πέντε άτομα (21-25) ετών, εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα της Αρχής από τον αρχηγό της Ομάδας κ. Βαβούση και την κα. Τσιτσούλα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας που έλαβε χώρα στο Λονδίνο αποδεικνύοντας τη βαθιά γνώση και εμπειρία τους στον τομέα.

Οι μαθητές και σπουδαστές ενημερώθηκαν αναφορικά με το Απόρρητο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και την Ασφάλεια του Διαδικτύου. Την ημερίδα χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος αναφέρθηκε στο απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και στην ασφάλεια του διαδικτύου, μιλώντας στους σπουδαστές και στους  μαθητές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ