Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Επιχείρηση «μαμούθ» της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιχείρηση «μαμούθ» της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο!

Μία τεράστια αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση με περισσότερους από 200 αστυνομικούς εκτυλίχθηκε χτες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο φέρεται να δρούσε μέσα στο Αριστοτέλειο, στη Ροτόντα και στις γύρω περιοχές.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ είχαν συλληφθεί 40 άτομα, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν «εφόδους» σε διαμερίσματα αλλά και δωμάτια ξενοδοχείων ακόμα και σε δωμάτιο των φοιτητικών εστιών.

Το ΑΠΘ και η Ροτόντα είχαν μπει από καιρό στο «μικροσκόπιο» των Αρχών ενώ κάποια από τα μέλη του κυκλώματος ήταν υπό παρακολούθηση προκειμένου να πληροφορηθούν τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος ώστε το χτύπημα να είναι οργανωμένο και να δοθεί τέλος στη δράση των διακινητών μέσα και έξω από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, λέγεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ηγετικά στελέχη του κυκλώματος που είχε εξαπλωθεί όχι μόνο στο πανεπιστήμιο εκμεταλλευόμενο το άσυλο αλλά και σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη.

Η δράση των ναρκεμπόρων είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, αναγκάζοντας μάλιστα τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Π. Μήτκα μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη να επισκεφτούν την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ζητώντας βοήθεια. Τα περιστατικά βίας αλλά και απροκάλυπτης πώλησης ναρκωτικών διαδέχονταν το ένα το άλλο με τους καθηγητές και τους φοιτητές να διαμαρτύρονται και να φοβούνται ότι η Εστία έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκωτικών και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα βαποράκια απειλούσαν καθηγητές και φοιτητές ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ