Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εργοδότης απέλυσε τρεις που δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εργοδότης απέλυσε τρεις που δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

Ακόμα ένα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με αφορμή το δώρο των Χριστουγέννων, σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μυτιλήνη, αποδεικνύοντας την κατάσταση «εργασιακής ζούγκλας» που βιώνουν στη χώρα μας εκατοντάδες υπάλληλοι.

Όπως κατήγγειλε ο εργαζόμενος καταστήματος εστίασης σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο εργοδότης, αν και κατέβαλε στον λογαριασμό του το δώρο των Χριστουγέννων, απαίτησε από ίδιο να το επιστρέψει, απειλώντας τον με απόλυση.

Απειλές

«Ο υπεύθυνος του καταστήματος με απειλούσε ότι θα έκανε τα πάντα, ώστε να μην ξαναβρώ δουλειά, και πως θα έλεγε οτιδήποτε χειρότερο για μένα, ώστε να μη βγάζω ούτε τα προς το ζην. Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε» αναφέρει στην καταγγελία του ο υπάλληλος και συνεχίζει: «Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν το δώρο, πλην τριών, που τους ανάγκασε να παραιτηθούν. Σας παρακαλώ, κάντε μια αναφορά για τη Μυτιλήνη αύριο πρωί γι’ αυτό το θέμα. Χάσαμε δουλειά και χρήματα, είμαστε στο έλεος των εργοδοτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό. Πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά υπάλληλος και επιχειρηματίας πήγαν μαζί στο ΑΤΜ, ώστε να γίνει η ανάληψη του δώρου των Χριστουγέννων που είχε καταβληθεί και στη συνέχεια να επιστραφεί αμέσως το ποσό στον εργοδότη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ