Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εργοδότης συνόδευσε υπάλληλο στο ΑΤΜ για να γίνει η ανάληψη του Δώρου Χριστουγέννων και να του… επιστραφεί άμεσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εργοδότης συνόδευσε υπάλληλο στο ΑΤΜ για να γίνει η ανάληψη του Δώρου Χριστουγέννων και να του… επιστραφεί άμεσα

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που δίνουν -καθώς οφείλουν βάσει νόμου- στους εργαζόμενους τα δώρα αλλά στη συνέχεια τα ζητούν πίσω.

Ο εργασιακός αυτός μεσαίωνας λαμβάνει ακραία χαρακτηριστικά στα Χανιά, σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο Εργατικό Κέντρο και στο Σωματείο Επισιτισμού. Όπως αναφέρουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εργαζομένων, υπήρξε ακόμη και περίπτωση που υπάλληλος και επιχειρηματίας πήγαν μαζί στο ΑΤΜ για να γίνει η ανάληψη των χρημάτων και να επιστραφεί άμεσα στον πρώτο το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε.

Ένα εξίσου ακραίο περιστατικό, όπου εργοδότης χτύπησε αιφνιδιαστικά το κουδούνι αλλοδαπής, ζητώντας της πίσω το ποσό του δώρου, ανέφερε και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη ο κλάδος του επισιτισμού είναι εκείνος που έχει πληγεί περισσότερο από τέτοιου είδους φαινόμενα και το πρόβλημα παραμένει όσο οι εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές, με αποτέλεσμα αυτές να μην παίρνουν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στους οποίους είτε δεν έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, είτε έχει καταβληθεί και τους ζητήθηκε να επιστραφεί, να απευθυνθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία ή στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ