Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκή Ένωση: 30,5 εκατ. ευρώ στο Λιμενικό για το προσφυγικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευρωπαϊκή Ένωση: 30,5 εκατ. ευρώ στο Λιμενικό για το προσφυγικό

Με το ποσό των 30.560.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρησιακών μέσων επιφανείας του Λιμενικού Σώματος, για τις περιπολίες επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων.

Πρόκειται για δυο συμφωνίες χρηματοδότησης (Grant Agreement), που αφορούν στα λειτουργικά έξοδα κατά τα έτη 2018 και 2019 και υπεγράφησαν από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, με τη “Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME), στο πλαίσιο της Επείγουσας Συνδρομής (Emergency Assistance) έτους 2017 του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Internal Security Fund).

Για το 2018 υπολογίστηκαν 7.721.770 Ευρώ και το 2019 22.846.550 Ευρώ με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 35 εκ. Η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπή ελήφθη πριν από λίγες ημέρες, έπειτα από πρόταση που είχε υποβληθεί τον Σεπτέμβριο και μετά από τρεις κύκλους παροχής διευκρινίσεων και διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν με μέριμνα της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του αρχηγείου Λιμενικού.

Σκοπός ήταν η πλήρης αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού μέσου, προκειμένου το σώμα να εκπληρώνει στο έπακρο την πολιτειακή αποστολή του και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στα καθήκοντά του για την επιτήρηση και φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ