Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ζητείται η άρση ασυλίας Πολάκη – Προανακριτική «απαιτεί» ο πρώην υπουργός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζητείται η άρση ασυλίας Πολάκη – Προανακριτική «απαιτεί» ο πρώην υπουργός

Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και της μήνυσης του Σταμάτη Πουλή εναντίον του, για τις οποίες ζητείται η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ζητά ο Παύλος Πολάκης που αύριο το πρωί στις 10.00 καλείται προς «απολογία» στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα «αδικήματα» για τα οποία εγκαλείται, τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του κι ως εκ τούτου «απαιτεί» να κινηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Καλώς τα, τα παιδιά», σχολίασε και υποστήριξε πως «η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη».

Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε την αντιπολίτευση να συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές που απαιτούνται για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. «Απαιτώ όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία, με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής.

Στις δηλώσεις του επέρριψε παράλληλα, ευθύνες στις εισαγγελικές αρχές που χειρίστηκαν τις δύο υποθέσεις. «Ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός», είπε. «Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή, πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας, πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα».

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ