Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ζ. Κωνσταντοπούλου:  Η επικίνδυνη άσκηση εξωτερικής πολιτικής συνεχίζεται αμείωτη από τον κ. Τσίπρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζ. Κωνσταντοπούλου:  Η επικίνδυνη άσκηση εξωτερικής πολιτικής συνεχίζεται αμείωτη από τον κ. Τσίπρα

“Η επικίνδυνη και ασυνάρτητη άσκηση εξωτερικής πολιτικής με ενέργειες και δηλώσεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα της χώρας μας και το διεθνές δίκαιο, συνεχίζεται αμείωτη από τον κ. Τσίπρα (δυστυχώς, με το νόμο της αδράνειας, που ο ίδιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει)”, αναφέρει η πρόεδρος του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δήλωσή της για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, και συνεχίζει:

“Στις χθεσινές δηλώσεις δέχθηκε αναφορές του Ερντογάν σε «ομογενείς» της Θράκης, σε «Τούρκους» στην Κύπρο, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφαιρώντας τον όρο «Οικουμενικό». Δέχθηκε χωρίς αντίδραση την δημόσια κατηγορία ότι η Ελλάδα «υποθάλπει» εγκληματίες. Και στοιχίσθηκε πλήρως με τον Ερντογάν στα περί «αποθάρρυνσης των προσφύγων», κάνοντας δηλώσεις περί «ανάγκης μείωσης των προσφυγικών ροών και αύξησης των επιστροφών», που στην πράξη σημαίνουν βαριές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, επ´ ανταλλάγματι, στο πλαίσιο της εγκληματικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, που υπέγραψαν Τσίπρας κι Ερντογάν κατ´ εντολή της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ.

Το συνολικό περιεχόμενο των δηλώσεων Τσίπρα και Ερντογάν ανέδειξε ότι πραγματικό αντικείμενο της επίσκεψης ήταν το παζάρεμα θεμάτων ενέργειας και ιδιωτικοποιήσεων, η δε παρουσία Πιτσιόρλα, πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και νυν υπουργού, που ευθύνεται για το μεγάλο ξεπούλημα των στρατηγικών μας εργαλείων, δηλωτική του τι πραγματικά επιδιώκει ο Τσίπρας.

Οι δηλώσεις περί παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία είναι προσχηματικές. Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι όσο οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν επεκτείνουν τα χωρικά μας ύδατα ώστε να αντιστοιχούν τουλάχιστον στον εναέριο χώρο και να μην υπολείπονται αυτού, οι παραβιάσεις αυτές ενθαρρύνονται και θα συνεχίζονται, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των Ελλήνων πιλότων.

Τέλος, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη ανακοινώθηκε από την Τουρκική πλευρά το βράδυ της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι δηλωτικό των ορέξεων που άνοιξε ο κ. Τσίπρας με την συνολικά επιζήμια εθνικά πολιτική του”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ