Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ηγέτης θρησκευτικής σέχτας κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό παιδιών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηγέτης θρησκευτικής σέχτας κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό παιδιών

Ο Ναασόν Χοακίν Γκαρσία, ο οποίος ηγείται του Λα Λουθ Ντελ Μούντο (το φως του κόσμου), συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, παραγωγής εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και βιασμό ανηλίκων.

Ο κ. Γκαρσία, γνωστός ως «ο Απόστολος» και οι τρεις γυναίκες συγκατηγορούμενες του αντιμετωπίζουν 26 κατηγορίες.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης Λα Λουθ Ντελ Μούντο υποστηρίζουν την αθωότητα του αρχηγού τους και έφτασαν στο σημείο να διοργανώσουν μια μαζική προσευχή για κείνον. Η οργάνωση, η οποία έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Μεξικό, αναφέρει πως έχει πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η επιρροή της έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε μέρη της Καλιφόρνιας με μεγάλους ισπανόφωνους πληθυσμούς.

Το κατηγορητήριο

Σε δήλωσή του που ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Ξαβιέ Μπεκέρα δήλωσε ότι ο κ. Γκαρσία, Μεξικανός υπήκοος και οι τρεις γυναίκες διέπραξαν 26 κακουργήματα στη Νότια Καλιφόρνια μεταξύ 2015 και 2018. Αυτά περιλάμβαναν την εμπορία ανθρώπων, την παραγωγή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και το βιασμό ανηλίκων.

Κατηγορούνται ότι εξανάγκαζαν ανήλικα κορίτσια να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κορίτσια είπαν ότι αν εναντιωνόντουσαν στις επιθυμίες του  «Αποστόλου», θα πήγαιναν ενάντια στον Θεό.

«Εγκλήματα όπως αυτά που εικάζονται δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας»,  είπε ο κ. Μπεκέρα. «Δεν πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια στη σεξουαλική βία και στο λαθρεμπόριο στο κράτος μας.»

Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες 

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ψεύτικους ισχυρισμούς εναντίον του αδερφού μας Ναασόν Χοακίν Γκαρσία. Στην τήρηση των Χριστιανικών αξιών που κηρύττει η εκκλησία μας, απορρίπτουμε κάθε συμπεριφορά που παραβιάζει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η φονταμενταλιστική χριστιανική οργάνωση ιδρύθηκε το 1926 από τον παππού του κ. Γκαρσία, τον Εουσέμπιο Ζουνζίλεζ. Περιγράφουν την ομάδα τους  ως μια «αναβίωση της πρώιμης χριστιανικής εκκλησίας».  Οι γυναίκες καλύπτουν τα κεφάλια τους κατά τη διάρκεια των λειτουργιών και κάθονται ξεχωριστά από τους άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάθροισης της στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, την οποία η Λα Λουθ Ντελ Μούντο αποκαλεί «ιερή συνάντηση», οι ηγέτες της οργάνωσης κάνουν μαζικές βαπτίσεις και αυτό που αποκαλούν «ιερό δείπνο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ