Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: 20 (!) νεκροί από σύγκρουση δύο οχημάτων – Η λιμουζίνα είχε κοπεί στον έλεγχο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΠΑ: 20 (!) νεκροί από σύγκρουση δύο οχημάτων – Η λιμουζίνα είχε κοπεί στον έλεγχο!

Μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας σόκαρε τους κατοίκους της Νέας Υόρκης! Και αυτό γιατί είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας σύγκρουσης οχημάτων στην κωμόπολη Σκοχέρι, της πολιτείας της Νέας Υόρκης, κοντά στο Αλμπανι και 260 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης.

Και αυτό διότι δεν ήταν ούτε καραμπόλα ούτε ενεπλάκη κάποιο πούλμαν… Το ίδιο σοκ λοιπόν ένιωσαν και οι άντρες των σωστικών συνεργείων και των Πρώτων Βοηθειών που κλήθηκαν στο σημείο λίγο μετά το μεσημέρι και αντιλήφθηκαν ότι στο δυστύχημα ενεπλάκησαν μόλις δύο οχήματα. Το ένα δε από αυτά ήταν μία λιμουζίνα που μετέφερε ανθρώπους σε γαμήλιο πάρτι.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα η λιμουζίνα κατέβηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μία κατηφόρα, στη διασταύρωση των αυτοκινητοδρόμων 30 και 30A, συγκρούσθηκε με διερχόμενο όχημα και έπεσε σε τοπικό κατάστημα παρασύροντας πολλούς περαστικούς.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αποκάλυψε ότι η λιμουζίνα είχε κοπεί στον έλεγχο τον περασμένο μήνα και ότι ο οδηγός του οχήματος δεν είχε την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Στο δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ζευγάρια νεόνυμφων, τέσσερις αδελφές από μια οικογένεια και δύο αδελφοί από μια άλλη, ήταν το φονικότερο συγκοινωνιακό δυστύχημα στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ο Κουόμο εξέδωσε εντολή παύσης προκειμένου να αναστείλει τη λειτουργία της ιδιοκτήτριας εταιρείας έως να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η Βάλερι Έιμπελινγκ, η θεία ενός εκ των θυμάτων της Έριν Μακγκόουαν, δήλωσε ότι η ανιψιά της έστειλε μήνυμα σε μια φίλη της πως το όχημα, παλαιότητας 17 ετών, «δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έβγαζε φοβερούς θορύβους».

Σύμφωνα με πληροφορίες των σωστικών συνεργείων, τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν εντός του οχήματος μετά τη σύγκρουση και ένα ή δύο εξ αυτών είχαν εκσφενδονιστεί. Τέλος η λιμουζίνα κατευθυνόταν σε μια μπιραρία στα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης, όταν παραβίασε ένα στοπ και συνέβη το μοιραίο.

Συγκρούστηκε με ένα σταθμευμένο όχημα και παρέσυρε δύο πεζούς προτού καταλήξει σε μια ρεματιά. Ο οδηγός, οι 17 επιβάτες και οι δύο πεζοί σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ