Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

 «’Ηρθαμε για να μείνουμε», λέει για τα γραφεία στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
 «’Ηρθαμε για να μείνουμε», λέει για τα γραφεία στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας

Εγκαίνια στο νέο … παράρτημα που άνοιξε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, έκανε ο Ρουβίκωνας, προς ενημέρωση του κοινού.

Το «στέκι» -όπως το αποκαλούν τα μέλη της συλλογικότητας- ξεκίνησε να λειτουργεί από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ενώ έχει και συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας προκειμένου οι φοιτητές να έρχονται σε επικοινωνία με την ομάδα. Μάλιστα, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με τις πρυτανικές αρχές να μην έχουν ιδέα για το γεγονός ότι το παράρτημα άνοιξε σε συγκεκριμένη αίθουσα στο ΕΚΠΑ.

Η αντίδραση ήρθε από την κοσμήτορα της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμολέγκου, η οποία έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο του πανεπιστημίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας. «Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της» αναφέρει μεταξύ άλλων η κοσμήτορας , υπογραμμίζοντας ότι θα κάνει όλες τις ενέργειες για να τερματιστεί «η εξωθεσμική ενέργεια».

Κάνουμε ότι και οι άλλες συλλογικότητες και πολιτικές παρατάξεις στα Πανεπιστήμια, απαντά ο Ρουβίκωνας στην Κοσμήτορα

Η έντονη απάντηση της Ελένης Καραμολέγκου προκάλεσε νέα ανάρτηση του Ρουβίκωνα στα social media. «Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε», αναφέρει η συλλογικότητα, αναρτώντας μάλιστα και υλικό από τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας του… γραφείου ενημέρωσης. Προς απάντηση στην κοσμήτορα, επισημαίνεται δε ότι ο Ρουβίκωνας δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από ότι κάνουν διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, δηλαδή να δημιουργήσει ένα δικό του χώρο – στέκι. Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής: «Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φόρα το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εδώ και χρόνια, σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο-στέκι. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ