Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η διαχείριση των απορριμάτων έβαλε “φωτιά” στον Μαραθώνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η διαχείριση των απορριμάτων έβαλε “φωτιά” στον Μαραθώνα

Η διαχείριση των απορριμάτων και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαραθώνα προκαλεί ένταση στην περιοχή. Μετά από τις «δοκιμαστικές ρίψεις» υπολειμμάτων που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όπου σημειώθηκαν μεγάλα επεισόδια στον ΧΥΤΑ Μαραθώνα,δεκάδες κάτοικοι παρευρέθηκαν στο Συμβούλιο και δεν έλειψαν οι λογομαχίες με την Περιφερειάρχη Αττικής. Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου εμφανίστηκε αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω στην λειτουργία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, παρά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι το ΧΥΤΥ Γραμματικού αφορά σε 23.000 τόνους ετησίως υπόλειμμα των μπλε κάδων «και όχι τους 120 χιλιάδες τόνους ακατέργαστου σκουπιδιού που προέβλεπε ο προηγούμενος σχεδιασμός».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια  ο Δήμος Μαραθώνα  τα τελευταία 4.5 χρόνια δεν έχει να επιδείξει καμία βελτίωση στους δείκτες της διαχείρισης των απορριμμάτων, και τα θάβει στο 100%. Η Περιφέρεια έχει δώσει κίνητρα στους δήμους για αλλαγή της διαχείρισης, στα οποία ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν δυστυχώς.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» κάτοικοι των περιοχών του Μαραθώνα, παρουσία και του δημάρχου Ηλ. Ψινάκη, της Ν. Μάκρης, του Γραμματικού αλλά και της Φυλής, οι οποίοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις έντονες αντιδράσεις των πρώτων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων, αναφέρθηκαν στις διάφορες αιτιάσεις περί ακαταλληλότητας και μη νομιμότητας του έργου. Το χαρακτήρισαν ως προσχεδιασμένο έγκλημα, ενώ ο κ. Σγουρός έκανε λόγο για εμπόριο ελπίδας και εμπαιγμό των κατοίκων. Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου τέθηκε το θέμα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΥ μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ