Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Η επιλογή του Δημ. Τσοβόλα  δείχνει τη γραμμή Παπαγγελόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η επιλογή του Δημ. Τσοβόλα  δείχνει τη γραμμή Παπαγγελόπουλου

Η επιλογή συνηγόρου σε όλες τις δικαστικές υποθέσεις έχει ιδιαίτερη αξία. Όταν πρόκειται για υποθέσεις με έντονη πολιτική αναφορά, τότε έχει και συμβολισμούς. Γι’ αυτό και η επιλογή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου να αναθέσει την υπεράσπισή του στον Δημ. Τσοβόλα έχει ισχυρό συμβολισμό.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος , μιλώντας για πολιτική σκευωρία, τι καλύτερο από το επιλέξει το πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με το αποκαλούμενο «βρώμικο 89». Τον Δημ. Τσοβόλα. Ο εξαιρετικής ποιότητας νομικός έχει ισχυρότερο πολιτικό στίγμα εν προκειμένω παρά νομικό. Συνεπώς η επιλογή ήταν προφανής.

Η γραμμή που επιλέγει είναι αυτή της πολιτικής δίωξης εξ ου και η αναφορά στο 1989. Ωστόσο τώρα , αφενός τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφετέρου το τόνο της εξέλιξης των πραγμάτων τον δίνουν δικαστικά πρόσωπα και όχι πολιτικά. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς είναι οι αναφορές του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή και  της εισαγγελέα Ελένης Ράικου και όχι οι μηνύσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Κι αυτό γιατί αν ο Σαμαράς είναι πρόσωπο θιγόμενο άρα η αντίδρασή του είναι κατανοητή, η αντίδραση του Αγγελή πως εξηγείται; Τι έπαθε και τι μύγα τον τσίμπησε σε εποχές παντοκρατορίας του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύσει να καταγγείλει πως υπάρχει «πολιτική στόχευση από την κα Τουλουπάκη ώστε να διωχθούν άρον άρον πολιτικά πρόσωπα;». Και γιατί περιέφερε την φράση «εγώ δεν πάω φυλακή για τη Noavrtis” στον Άρειο Πάγο;

Συνεπώς για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης μπορεί οι απαντήσεις να είναι σχετικά εύκολες όσον αφορά τους πολιτικούς αντιπάλους του, όμως είναι δύσκολες όσον αφορά τους πρώην συναδέλφους του εισαγγελείς.Και στο τι λένε αυτοί, θα κριθεί τελικά η όλη ιστορία…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ