Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Ε.Ε. ήρε την ασυλία του Γ. Κύρτσου ώστε να δικαστεί για οφειλές στην Ελλάδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ε.Ε. ήρε την ασυλία του Γ. Κύρτσου ώστε να  δικαστεί για οφειλές στην Ελλάδα

Κατηγορούμενος για μεγάλα χρέη προς το ελληνικό δημόσιο θα βρεθεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Με ομόφωνη (15 ψήφων) απόφασή της η επιτροπή νομικών θεμάτων του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία του κ. Κύρτσου προκειμένου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη για χρέη προς το δημόσιο. Την άρση της ασυλίας του είχε ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς ο Γιώργος Κύρτσος ενεργώντας από το 2009 ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή της εν λόγω εταιρείας, κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε στο κράτος οφειλές ύψους 627.752,65 ευρώ.

Το γεγονός αυτό εμπίπτει στην ποινική διαδικασία για μη καταβολή χρεών άνω των 200.000 ευρώ προς το δημόσιο και με δεδομένο ότι το φερόμενο αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Κύρτσος δεν συνδέεται με την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτή, αλλά με την προηγούμενη ιδιότητά του ως γενικού διευθυντή της εταιρείας, η αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε την άρση της ασυλίας του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ