Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για την ασέλγεια σε 5χρονο κορίτσι πριν 12 χρόνια: Η υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για την ασέλγεια σε 5χρονο κορίτσι πριν 12 χρόνια: Η υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία

Επί 12 χρόνια η εν λόγω υπόθεση «σέρνεται» στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, από το 2007, όταν ο 60χρονος γείτονας και μακρινός συγγενής της οικογένειας του Ν.Χ., παρενόχλησε όχι μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά αλλά ασέλγησε και στο 5χρονο κοριτσάκι τους, στιγματίζοντας για πάντα τη ζωή του, η οικογένεια βιώνει  έναν «γολγοθά». Πρωτόδικα επιβλήθηκε στον δράστη ποινή 12 ετών για την ασέλγεια στο 5χρονο ενώ το δευτεροβάθμιο (που εξέδωσε την απόφασή του τον περασμένο Φεβρουάριο) τον έριξε στα «μαλακά» με ποινή 5 ετών.

Κατά αυτής της απόφασης ο 72ρονος σήμερα κατηγορούμενος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί σήμερα, Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου.

Η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του 17χρονου σήμερα κοριτσιού, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, 9/10/2019, συζητείται ενώπιον του Αρείου Πάγου, η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 5χρονης Ν.Χ., με δράστη τον 60χρονο Γ.Χ.

Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων από το 2007, με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων. Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με υποχρέωση καταβολής σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή προς 250 ευρώ το μήνα, πλέον προσαυξήσεων.

Τόσο κοστολογήθηκε η αφαίρεση της παιδικότητας, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της παρέλευσης 8ετιας παραγράφηκαν σειρά κατηγοριών παράνομης οπλοφορίας που βάρυναν τον ίδιο κατηγορούμενο, αλλά και η κατηγορία ασέλγειας σε άλλο ένα παιδί της οικογένειας.

Σήμερα κρίνεται η αναίρεση του κατηγορουμένου, που ζητά την εξαφάνιση της καταδίκης.

Το δράμα που βιώνει η οικογένεια του κοριτσιού, την οποία εκπροσωπώ, είναι ανείπωτο.

Αλλά και η προσβολή που νιώθουμε όλοι όταν μια υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία είναι τεράστια.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε αναβολή, η οποία του χορηγήθηκε.

Εμείς σήμερα θα ζητήσουμε, εκτός από την απόρριψη της αναίρεσης, να ελεγχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδόθηκαν οι τόσο προκλητικά χαριστικές δικαστικές αποφάσεις.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ