Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η κατάθεση της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της: «Τη σταύρωσα, τη φίλησα και την άφησα….»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η κατάθεση της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος της: «Τη σταύρωσα, τη φίλησα και την άφησα….»

Συγκλονίζει η  κατάθεση της 19χρονης που εγκατέλειψε το μωρό της στη Ν. Ιωνία . H νεαρή κοπέλα περιγράφει το πώς πήρε την απόφαση να το αφήσει σε είσοδο πολυκατοικίας καθώς όπως φέρεται να περιγράφει είχε αποφασίσει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία και όταν δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, το εγκατέλειψε στην είσοδο μιας πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 19χρονη η οποία θα δικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Αυτόφωρο Τριμελές για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο αναφέρει πως «όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα…Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση».

Μέχρι τη σύλληψη της 19χρονης, ο πρώην σύντροφός της δεν γνώριζε ότι είχε γίνει πατέρας. Το κοριτσάκι γεννήθηκε 3 κιλά και 290 γραμμάρια. Όταν βρέθηκε μέσα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ έφερε ένα κλιπάκι στην κοιλίτσα του. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχε γεννηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

 «Τη φίλησα»

Η 19χρονη μητέρα , σύμφωνα με τις περιγραφές της, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, θήλασε το κοριτσάκι της, το άλλαξε, το πήρε αγκαλιά, βγήκε στο δρόμο και το έβαλε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ στην πολυκατοικία που βρέθηκε. Η ώρα ήταν 3 και 50 τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου.  «Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτίζονταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με πολύ στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου. Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό, τι έκανα το έκανα γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα από ότι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ. Το κουνούσα και το φιλούσα δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου».

Η 19χρονη δια των συνηγόρων της θα ζητήσει να αναλάβει εκ νέου το παιδάκι της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ