Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει «ρουσφετολογική ρύθμιση» για 526 σχολικούς φύλακες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει «ρουσφετολογική ρύθμιση» για 526 σχολικούς φύλακες

Ρουσφετολογική ρύθμιση για 526 σχολικούς φύλακες, με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με μετακινούμενους υπαλλήλους μεταξύ δημόσιων υπηρεσιών.

Πρόκειται για 526 υπαλλήλους – «νομάδες» οι οποίοι είχαν προσληφθεί αρχικά ως σχολικοί φύλακες, στην πορεία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αφότου ήρθη η διαθεσιμότητά τους μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ως τραυματιοφορείς. Όμως, επόμενος σταθμός τους θα είναι οι δήμοι.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, 526 σχολικοί φύλακες που είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, μετά από διαθεσιμότητα, ως τραυματιοφορείς (βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό) τώρα θα επιστρέψουν στους δήμους. Η σχετική μετακίνηση δρομολογείται με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών από τον κ. Αλέξη Χαρίτση.

Δηλαδή 526 τραυματιοφορείς που καλύπτουν τις ούτως ή άλλως σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία θα μεταφερθούν στην δικαιοδοσία των δήμων. Αυτές οι εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ φορέων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες και στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι στην μετακίνηση των 526 υπαλλήλων υπάρχει και σοβαρή οσμή ψηφοθηρίας.

«Η κυβέρνηση», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, «με μανδύα την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προχωράει σε προεκλογικά ρουσφέτια, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες από την αποχώρηση των Τραυματιοφορέων από τα Νοσοκομεία.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα τις 526 θέσεις Τραυματιοφορέων, πρώτα να προσληφθούν και μετά να μεταταχθούν οι πρώην Σχολικοί Φύλακες. Ήδη οι ελλείψεις σε Τραυματιοφορείς είναι μεγάλες και με την αποχώρηση τόσου μεγάλου αριθμού υπαλλήλων θα επιδεινωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ και στα υπόλοιπα τμήματα των Νοσοκομείων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ