Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η.Π.Α: Έξι νεκροί από την χιονοθύελλα “Έμπονι”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η.Π.Α: Έξι νεκροί από την χιονοθύελλα “Έμπονι”

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονται στις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις, τους σφοδρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν χάος στις συγκοινωνίες στις κεντρικές και νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Η χιονοθύελλα “Έμπονι” πλήττει τις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες ενώ ταυτόχρονα οι νοτιοανατολικές περιοχές απειλούνται από πλημμύρες λόγω των βροχών που θα συνεχίσουν να πέφτουν μέχρι την Δευτέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των καιρικών φαινομένων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα έξι.

Η Μινεσότα θρηνεί δύο νεκρούς, έναν άνδρα 51 ετών και μια 47χρονη γυναίκα .Στο Τενεσί, μια γυναίκα που έκανε κάμπινγκ μαζί με δύο φίλους της πνίγηκε προσπαθώντας να διασχίσει ένα ρυάκι. Στη Λουιζιάνα, δέντρο καταπλάκωσε ένα τροχόσπιτο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα ενώ άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στο Κάνσας και τη Βόρεια Ντακότα, επίσης σε τροχαία δυστυχήματα.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 1.300 πτήσεις, ενώ καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες σε τουλάχιστον 12.200 αεροπορικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια.

Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι φτάνει τα 20 με 30 εκατοστά και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να αγγίξει και τα 45 εκατοστά στο Νέο Μεξικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ παρά τις προσπάθειες εκχιονισμού στους κεντρικούς οδικούς άξονες, πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, τη Μινεσότα, την Άιοβα και την Αριζόνα, όπου οι αρχές κάλεσαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ