Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η.Π.Α-Τρομοδέματα: Πιθανή εμπλοκή των ακροδεξιών Proud Boys.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η.Π.Α-Τρομοδέματα: Πιθανή εμπλοκή των ακροδεξιών Proud Boys.

Νέα στοιχεία δείχνουν πως  πίσω από τα τρομο-δέματα στις ΗΠΑ κρύβεται η ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys. Τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές κατά την εξέταση του μηχανισμού που εντοπίστηκε στο γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, τους δείχνουν ως δράστες.

Τη νεώτερη αυτή εξέλιξη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, λέγοντας πως η έρευνα των αρχών παραπέμπει στο δίκτυο μίσους Proud Boys, το οποίο πρόσφατα εμφανίστηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Τα τελευταία 24ωρα, οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, καθώς εντοπίστηκε ένας ικανός αριθμός μηχανισμών, οι οποίοι εστάλησαν μέσω ταχυδρομείου αρχής γενομένης στον Τζορτζ Σόρος και ακολούθως στους πρώην Δημοκρατικούς προέδρους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμ, καθώς και σε διάφορα ΜΜΕ, με κορυφαίο το CNN, αλλά και στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το fimotro.gr ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε ότι «πρόκειται για ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε ενότητα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ