Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Σταυρούλα Κουράκου μιλάει μέσα από τις φυλακές για τον Γιάννο Παπαντωνίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Σταυρούλα Κουράκου μιλάει μέσα από τις φυλακές για τον Γιάννο Παπαντωνίου

“Φτάνει πιά», φωνάζει μέσα από τις φυλακές η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, λίγες μέρες μέρες μετά την προφυλάκιση τους, για υπόθεση «μίζας» στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού , υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εις βάρος τους είναι αδιανόητες και όρθωσε ανάστημα για να τον υπερασπιστεί λέγοντας πως «είναι αξεπέραστη προσωπικότητα»

«Ακέραιος»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ(στην εκπομπή Μαζί σου) η κ. Κουράκου υπογράμμισε το ακέραιο του χαρακτήρα του συζύγου της: «Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ένας άνθρωπος ακέραιος. Έχει ασκήσει διοίκηση αξιοκρατικά. Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες διαδικασίες και πάντα έλεγαν για αυτόν “ο εύπορος τι δουλειά έχει στο ΠΑΣΟΚ;” Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες συνδιαλλαγές. Ο σύζυγός μου είναι ένας ακέραιος άνθρωπος. Δεν πρέπει να γελάνε και να καγχάζουν με τέτοια τραγικότητα. Η ζωή δεν ξέρετε πως τα φέρνει. Φτάνει πια! Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι μια προσωπικότητα, που δεν μπορείς κανείς ακόμα και σήμερα να την ξεπεράσει. Είναι αξεπέραστος», είπε.

«Τραγικό»

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», τόνισε και πρόσθεσε: «Και μόνο το γεγονός ότι προχωρήσαμε σε μια σχέση με την αλήθεια μας- γιατί εγώ έφτασα επί ένα χρόνο να μην μου μιλάει η μητέρα μου, να μην μου μιλάνε φίλοι, θεωρώντας ότι ο Γιάννος είναι ένας πλούσιος και είμαι ένας ενθουσιασμός του και ότι θα με παρατήσει, γιατί έτσι έχει μάθει να ζει, να κάνει, να δείχνει κλπ. Κι όμως! Ο Γιάννος είναι ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Στάθηκε στα παιδιά μου. Τα παιδιά μου ακόμη και με όλα αυτά που τραβάμε, τον έχουν πολύ ψηλά. Αυτό κάτι σημαίνει. Να βρούμε λίγο τις αξίες μας. Εάν μιλήσετε με τα παιδιά μου από τον πρώτο μου γάμο, παρόλο που έχουν ταλαιπωρηθεί, πίνουν νερό στο όνομά του».

«Αξιοκρατικά»

«Παρόλα αυτά που ακούγονται, δεν μπορεί κανείς να τραυματίσει τον Γιάννο. Ο Γιάννος λειτουργούσε αξιοκρατικά και μόνο. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πει το αντίθετο. Εγώ τον θυμάμαι να λέει και στον αρχηγό “τους αξιότερους και ικανότερους”. Ποτέ δεν έχει πει “βάλτε μου τον έναν, τον άλλον”. Πάντα με μέτρο λειτουργήσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν προκαλέσαμε. Τι να σας πω…» συνέχισε.

Σχετικά με το κατηγορητήριο υπογράμμισε πως αν τα χρήματα ήταν προϊόν συνδιαλλαγής θα μπορούσε ο κ. Παπαντωνίου να μην τα βάλει σε τράπεζες, ωστόσο αναγνώρισε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα έβγαλαν στο εξωτερικό είναι παράτυπος, για να προσθέσει, αμέσως μετά ότι «αυτό που μας κατηγορούν είναι αδιανόητο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ