Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Boeing αντιμέτωπη με τον εφιάλτη αποζημιώσεων δισεκατομμυρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Boeing αντιμέτωπη με τον εφιάλτη αποζημιώσεων δισεκατομμυρίων

Η Boeing ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με την καταβολή αποζημιώσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Έλμαρ Γκιέμουλα, δικηγόρος, εμπειρογνώμονας αεροπορίας και επίτιμος καθηγητής του δικαίου της αεροπορίας στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ο οποίος μίλησε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η μεγαλύτερη νομική καταστροφή στην ιστορία της αεροπορίας

Σύμφωνα με τον Γκιέμουλα, η συντριβή των δυο αεροσκαφών Boeing 737-8 Max στην Ινδονησία και την Αιθιοπία θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη νομική καταστροφή στην ιστορία της αεροπορίας.«Η ιδιαιτερότητα των δυο τραγικών δυστυχημάτων είναι οι προφανείς αδυναμίες του σχεδιασμού των αεροσκαφών και, επομένως, υπάρχει ευθύνη για τα προϊόντα της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας Boeing», ανέφερε ο καθηγητής στη συνέντευξή του στην Die Welt. «Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, μια αξίωση αποζημίωσης με ποινικό χαρακτήρα είναι πολύ πιθανή», λέει ο Γκιέμουλα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Μεταφορών της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες ότι τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing παρουσιάζουν «σαφείς ομοιότητες» με τη συντριβή, τον Οκτώβριο, ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ