Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Έκαναν δωρεά για τη ΔΙΑΣ και η γραφειοκρατία την κρατάει στο «συρτάρι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Έκαναν δωρεά για τη ΔΙΑΣ  και η γραφειοκρατία την κρατάει στο «συρτάρι»

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κρατάει στα συρτάρια δωρεά ιδιώτη αξίας 30-35 χιλιάδων ευρώ για νέες στολές.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει την Ελληνική Αστυνομία και τις υπηρεσίες που την αποτελούν, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προέβη σε μια ιδιαίτερα παράλογη ενέργεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Securitynews.gr, ιδιώτης του οποίο το όνομα παραμένει ανώνυμο για προφανής λόγους, χορήγησε 150 στολές αξίας 35 χιλιάδων ευρώ προς ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, με την επίσημη ηγεσία να «εγκλωβίζει στη γραφειοκρατία» τη δωρεά γιατί οι «προδιαγραφές είναι υψηλότερες από αυτές που έχει η Ελληνική Αστυνομία»!

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρότατες αντιδράσεις στους κόλπους της Αστυνομίας, με το Securitynews.gr να επικοινωνεί με τον Θεόδωρο Τσαϊρίδη Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προκειμένου να «διαλευκάνει» την υπόθεση..

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαϊρίδης «Ζούμε έναν απόλυτο παραλογισμό. Η υπηρεσία θα έπρεπε να είχε προβεί σε αντικατάσταση του εξοπλισμού ήδη από το 2016, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

Οι ενστάσεις των αστυνομικών έγκειται στο γεγονός-όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, «Ότι ενώ βρέθηκε ιδιώτης, η υπηρεσία δεν εγκρίνει την διάθεση των στολών, καθώς αυτές όχι ότι δεν είναι υψηλών προδιαγραφών, αλλά πολύ περισσότερο είναι καλύτερες από τις ήδη υπάρχουσες»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ