Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ιω. Αγγελής: Να ανασυρθούν οι μηνύσεις πολιτικών για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιω. Αγγελής: Να ανασυρθούν οι μηνύσεις πολιτικών για τη Novartis

Να εξεταστούν εκ νέου οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελής.

Την ανάσυρση των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελής.

Στη δεκασέλιδη αναφορά του που κατατέθηκε χθες Τετάρτη, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ζητά να ανασυρθούν οι μηνύσεις που ο ίδιος έθεσε στο αρχείο. Όπως υποστηρίζει, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που θα πρέπει να εξεταστούν. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να εξεταστούν οι τρεις μηνυτές, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο αποκαλούμενος «Ρασπούτιν».

Την ίδια ώρα, πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υποστηρίζουν ότι για την υποβολή δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, καθώς υπήρξε παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο Ιω. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και μάλιστα απεύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς.

Οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και του Πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, είχαν τεθεί στο αρχείο από τον Ιω. Αγγελής ο οποίος δεν είχε λάβει καταθέσεις από τους μηνυτές.

Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει ο Ιω. Αγγελής ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλα που διενεργεί την έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, εξετάζοντας τις καταγγελίες Αγγελή κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελικών λειτουργών. Οι καταγγελίες Τουλουπάκη αποτελούν αντικείμενο έρευνας που πραγματοποιεί ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ