Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κέρκυρα: «Έσβησε» περιμένοντας (για 35′) το ασθενοφόρο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κέρκυρα: «Έσβησε» περιμένοντας (για 35′) το ασθενοφόρο!

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 79χρονος Κερκυραίος που έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά το ασθενοφόρο που κλήθηκε να τον παραλάβει καθυστέρησε πολύ, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει αβοήθητος! Μάλιστα, τη μοιραία καθυστέρηση παραδέχθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο γαμπρός του 79χρονου Κώστας Κουρτέσης σε εκπομπή στο CorfuTV το βράδυ της Τρίτης, εδώ και έξι μήνες ο πεθερός του έκανε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Πριν από έναν μήνα έκανε εγχείρηση για να τοποθετήσει φίστουλα που είναι απαραίτητη για την αιμοκάθαρση στην οποία υποβαλλόταν. Την Τετάρτη πήγε στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας για να κάνει αιμοκάθαρση και, όταν τελείωσε, πήγε σε μια ταβέρνα. Εκεί, η φίστουλα έσπασε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία.

Όμως, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε για να τον παραλάβει καθυστέρησε μία ώρα, καθώς βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και ο 79χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Μιλώντας στο CorfuTV, o αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς παραδέχθηκε όσα συνέβησαν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ηλικιωμένου. Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, «η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17.40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18.15».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων και ζήτησε να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ