Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κέρκυρα: Απομακρύνονται τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κέρκυρα: Απομακρύνονται τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

Εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Λευκίμμη Κέρκυρας λόγω των έντονων διαμαρτυριών για το ΧΥΤΑ.

Σε συνάντηση που είχε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπήρξε η δέσμευση πως σύντομα θα απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Σε δηλώσεις του στο Corfutv, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, υποστήριξε πως η υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στη Λευκίμμη, στην οποία παραμένουν εδώ και μήνες τα ΜΑΤ, ενώ όπως αναφέρθηκε, υπήρξε δέσμευση για την απομάκρυνσή τους.

Μετά τη συνάντηση, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε σχετικά: «Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό στην εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής τους και εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να εξασφαλίζουμε την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προκειμένου να εκπληρώνουν αυτή την αποστολή με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

Στόχος είναι να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή όπου παραμένουν με «διαλείμματα» από το 2007, λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων για την κατασκευή ΧΥΤΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ