Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κέρκυρα: Πέθαναν δύο (ακόμα) από τον ιό Η1Ν1

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κέρκυρα: Πέθαναν δύο (ακόμα) από τον ιό Η1Ν1

Δυο νέοι άνθρωποι, μια 45χρονη γυναίκα και ένας 37χρονος, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 στο νοσοκομείο της Κέρκυρας την προηγούμενη εβδομάδα ενώ το περασμένο Σάββατο μια 24χρονη γέννησε ένα κοριτσάκι στην εντατική του νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλεύονταν με γρίπη.

Ειδικότερα το πρώτο περιστατικό θανάτου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, σημειώθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Πρόκειται για μια γυναίκα, περίπου 45 ετών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, προσβεβλημένη από τον ιό της γρίπης τύπου Α’, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό επιβεβαιωμένου θανάτου από τη γρίπη αφορά έναν 37χρονο, από το χωρίο Κόκκινη, που πέθανε ενώ κοιμόταν στο σπίτι του. Κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως ο θάνατός του προήλθε από το «θανατηφόρο» ίο της γρίπης Η1Ν1.

Και στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο μια 24χρονη που νοσηλεύεται με γρίπη H1N1 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έγινε μητέρα. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε καισαρική τομή για να μην κινδυνεύσει το μωρό. Η γυναίκα διένυε την 35η εβδομάδα της κύησης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Αντώνη Μακρυγιαννάκη, η επέμβαση έγινε χωρίς προβλήματα και γεννήθηκε ένα υγιές κοριτσάκι, βάρους 2.100 γρ., χωρίς ανάγκη οξυγόνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ